Doorzoek de IJsselheem website:  

Nieuwbouw

Op de huidige plaats van De Amandelboom komt een modern woonzorgcentrum met 2- en 3-kamerappartementen, waarin zorg en diensten naar behoefte kunnen worden afgenomen.


De nieuwbouw gebeurt in twee fasen. De eerste fase is in mei 2010 afgerond. In dat deel bevnden zich 74 verzorgignshuisplaatsen verdeeld over ruime tweekamer appartementen. Naast het woonzorgcentrum bevindt zich in dit deel ook een huisartsengroepspraktijk.

Het resterende deel van De Amandelboom wordt nu gesloopt, zodat daar de tweede fase van de bouw van start kan gaan. Op die plek komen dan 70 zelfstandige huurappartementen en 23 koopappartementen voor senioren. De volledige nieuwbouw zal naar verwachting medio 2012 afgerond zijn.

Nieuw woonzorgcentrum met HOED
De nieuwe Amandelboom omvat straks 74 tweekamer-zorgappartementen. Ook is voorzien in een kerkzaal binnen de muren van het nieuwe verzorgingshuis. Verder verhuizen de huisartsenpraktijken van Boers, Klein Overmeen, Westerink en Luinge naar dit gedeelte van de nieuwbouw. De zogenoemde HOED (huisartsen onder een dak) krijgt een ingang aan de Tormentil. Voor bewoners van de nieuwe Amandelboom komt er ook een inpandige doorgang naar de huisartsenpraktijk. 

Zelfstandige appartementen
De nieuwe huur- en koopappartementen voor senioren worden gerealiseerd in verschillende typen en prijsklassen. De grootte van de huurappartementen varieert van 80 tot 100 m2. IJsselheem zal de verhuur verzorgen. De koopappartementen zijn circa 100 m2 groot. Habion verzorgt de verkoop.