Doorzoek de IJsselheem website:  

Ergotherapie

Ergotherapie helpt mensen bij het oplossen van problemen in het uitvoeren van dagelijkse activiteiten in de eigen woon- en leefomgeving. Het kan hierbij gaan om zelfverzorging, (huishoudelijk) werk en vrijetijdsbesteding. De therapie is gericht op volwassenen die hun dagelijkse handelingen niet (meer) naar wens kunnen uitvoeren. Dit kan het gevolg zijn van een aandoening, ouderdom of een andere oorzaak.


Binnen de ergotherapie wordt, samen met de cliŽnt en eventuele andere direct betrokkenen, gekeken welke mogelijkheden er zijn om dagelijkse handelingen zelfstandiger en/of met minder klachten te kunnen verrichten.


Enkele voorbeelden hiervan zijn:


  • Leren op een andere manier handelingen praktisch uit te voeren, bijvoorbeeld: aan- en uitkleden met 1 hand, zittend koken.
  • Adviseren en/of leren hanteren van hulpmiddelen, bijvoorbeeld: aangepast bestek, diverse handige ‘(keuken)hulpjes’ of een sta-op-stoel.
  • Oefenen met voorzieningen, bijvoorbeeld: scootmobiel of driewielfiets.
  • Kennis overdragen aan directe betrokkenen over hoe zij u het beste kunnen begeleiden.

De ergotherapeutische behandeling kan bij u thuis of op de afdeling ergotherapie plaatsvinden.

De ergotherapeut werkt op verwijzing van de huisarts of specialist. Ergotherapeutische behandelingen worden vergoed door de zorgverzekeraar. Voor een afspraak kunt u telefonisch contact opnemen met:

Regio Kampen/ Zwartewaterland: 038 339 44 88  of mailen: ergo@ijsselheem.nl

Regio Zwolle: 038 424 20 50 of mailen: ergo@ijsselheem.nl