Doorzoek de IJsselheem website:  

Zorg en dienstverlening

De cliŽnten van Nieuwe Haven beschikken over een royaal eigen appartement (voor 1 of 2 personen) met een woonkamer, een gescheiden slaapkamer en een royale badkamer. Ook is er een keukenunit. CliŽnten ontvangen die zorg die zij wensen en nodig hebben, waarbij zelfstandigheid zoveel mogelijk wordt gestimuleerd. Samen met de cliŽnt wordt een zorgplan opgesteld.


Daarnaast zijn er eenpersoons meerzorg-appartementen voor bewoners die extra zorg nodig hebben.
Alle verdiepingen kennen een afdelingszitje waar zich een deel van het sociale leven afspeelt. Alle appartementen zijn goed toegankelijk voor rolstoelen.

Naast de vaste verzorgenden worden medewerkers ingezet al naar gelang de behoefte van de cliŽnt aan ergo- of fysiotherapie, logopedie, de psycholoog, maatschappelijk werk, een diŽtiste, of geestelijke verzorging.

In het grand cafť/restaurant komen mensen samen om  koffie te drinken, te eten en voor gezlligeheid en activiteiten. Er is een interne kabelkrant met nieuws en de activiteitenagenda. Voor cliŽnten van het verzorgingshuis worden diverse activiteiten georganiseerd. Daaraan kunnen ook ouderen uit de wijk deelnemen. Ook worden maaltijden aan huis geserveerd voor wie dat prettig vindt, zowel binnenshuis als in de wijk.


Kwaliteit

IJsselheem stelt hoge eisen aan de kwaliteit van zorg en dienstverlening. Periodiek wordt dat door een onafhankelijke instelling getoetst en in kaart gebracht. Nieuwe Haven scoort een rapportcijfer van 8,1.  Een overzicht van de uitkomsten van deze metingen (kwaliteitskaart) is terug te vinden op www.kiesbeter.nl onder verpleging en verzorging en/ of zorg aan huis. Op deze site zijn ook de rapporten van de inspectie en de cliŽntwaarderingsrapporten te raadplegen.

Vanuit onderzoekstechnische redenen is het niet mogelijk alle resultaten op www.kiesbeter.nl te publiceren. Hier vindt u daarom nog enkele aanvullende resultaten van het onderzoek onder de cliŽnten die in de aanleunwoningen wonen danwel zorg thuis ontvangen.


Wachtlijst

Een actueel overzicht van de wachtlijst vindt u hier.