Fysiotherapie

Heeft u pijn in de rug of nek, last van bewegingsbeperkingen, spierzwakte of problemen met de gewrichten? IJsselheem beschikt over een grote fysiotherapiepraktijk waar wij reguliere fysiotherapie, manuele therapie, geriatrie fysiotherapie en sportfysiotherapie geven. Op alle locaties van IJsselheem wordt fysiotherapie aangeboden.

Meer informatie over Fysiotherapie IJsselheem?
Bel: 038-3394483
Website Fysiotherapie IJsselheem

Wij adviseren, begeleiden en behandelen u graag bij ongemakken in houding en beweging. Daarnaast hebben wij veel ervaring met revalidatie na ongelukken, operaties en behandeling tijdens en na ziekte.

Onze praktijk is voor iedereen toegankelijk. Wanneer u niet in staat bent om naar de praktijk is komen kunnen onze therapeuten bij u aan huis komen.

Specialistische fysiotherapie

Naast reguliere therapie bieden wij ook manuele therapie en geriatriefysiotherapie. Bovendien beschikken wij over specialistische kennis op het gebied van:

  • Orthopedische aandoeningen (volgens methode Cyriax*)
  • Protheses (Totale knie, heup, elleboog, schouder etc.)
  • Amputaties
  • Neurologische aandoeningen (beroerte (CVA), parkinson, neuropathie)
  • Sportrevalidatie
  • Bekkentherapie
  • Oedeemtherapie
  • Duizeligheidsklachten
  • Chronische longziekten (COPD)

*De methode Cyriax is gebaseerd op orthopedische geneeskunde. Deze behandelmethode richt zich op klachten van gewrichten, spieren, pezen en banden waarbij ook vaak een bewegingsbeperking wordt gevonden.

Manuele therapie
Een manueel therapeut is een fysiotherapeut die gespecialiseerd is in het onderzoeken en behandelen van klachten die veroorzaakt worden door functiestoornissen in de wervelkolom-, arm- en beengewrichten.

Tijdens de behandeling proberen wij om de beweeglijkheid te herstellen door middel van manipulaties (speciale handgrepen) of een teveel aan mobiliteit te stabiliseren door middel van training. De effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar; de houding en functie van gewrichten verbetert en het bewegen verloopt makkelijker.

Geriatrie fysiotherapie
Geriatrische fysiotherapie is gericht op de ouder wordende mens. Door het verouderen van het lichaam kan het aantal klachten in het functioneren toenemen. Wij richten ons in de behandeling op het dagelijks bewegen van u in uw leefomgeving. Waarbij we streven naar het behouden of vergroten van de zelfredzaamheid. Wij hebben veel kennis van specifieke aandoeningen en ziektebeelden die bij het ouder worden kunnen voorkomen. Voorbeelden hiervan zijn: artrose, reuma, COPD, beroerte (CVA), Parkinson, hartfalen, depressie en angststoornissen, diabetes mellitus en dementie.