Doorzoek de IJsselheem website:  

Dagbesteding (met behandeling)

Dagbesteding kan verlichting geven aan ouderen bij wie zelfstandig wonen regelmatig problemen geeft. Bijvoorbeeld door eenzaamheidsgevoelens, gebrek aan sociale contacten en problemen met dagstructuur. Ook wanneer u een partner verzorgt met somatische problematiek, kan dagbesteding een uitkomst zijn.

Daarnaast biedt IJsselheem de dagbesteding met behandeling voor ondersteuning en revalidatie op het gebied van logopedie, ergotherapie en fysiotherapie.


Dagbesteding is een groepsgerichte opvang van ouderen en biedt tal van activiteiten in een gestructureerd en gevarieerd dagprogramma voor een of meerdere dagen per week.
Op professionele wijze begeleiden de medewerkers de ouderen door gebruik te maken van activiteiten. Dat kan zijn de krant lezen en de actualiteit bespreken, groepsgymnastiek of handwerken, schilderen en een wandeling maken.
De activiteiten zijn er op gericht om deelnemers geestelijk en lichamelijk te stimuleren. De deskundige medewerkers van de dagbesteding geven professionele begeleiding en ondersteuning en passen het programma aan op de individuele behoeften en mogelijkheden van de cliŽnt.
De gezamenlijke maaltijd is onderdeel van de dagstructuur. De dagbesteding ondersteunt op een professionele manier, zodat zo lang mogelijk de zelfstandigheid behouden kan blijven of verbeteren.

IJsselheem biedt dagbesteding van maandag tot en met zaterdag, twaalf dagdelen in de week.


Behandeling
De dagbesteding kan aangevuld worden met behandeling. Daarvan kan gebruik worden gemaakt na opname in het ziekenhuis bij bijvoorbeeld een heupbreuk. Maar ook na een beroerte of bij het ontstaan van psychische klachten, biedt dagbesteding met behandeling uitkomst.
Dagbesteding met behandeling is een vorm van hulpverlening waarbij cliŽnten gedurende ťťn of meerdere dagen per week gebruik maken van de verschillende diensten van het verpleeghuis om de zelfstandigheid in stand te houden of te verbeteren. De dagbehandeling geeft adviezen ter ondersteuning van de thuissituatie. Deze adviezen zijn bestemd voor de partners, andere mantelzorgers, de huisarts, de RIAGG en eventueel voor de Thuiszorg. De bezoekers van de dagbehandeling wonen thuis of in het verzorgingshuis.

IJsselheem biedt op de locaties Myosotis, Nieuwe Haven en Weezenlanden therapieŽn die uiteenlopen van logopedie en ergotherapie tot het bieden van een duidelijke dagstructuur en leren omgaan met beperkingen.


IJsselheem biedt dagbesteding met behandeling van maandag tot en met zaterdag, twaalf dagdelen in de week.

Voor de dagbesteding en de dagbesteding met behandeling is een indicatie nodig van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ).


Zie ook...