Doorzoek de IJsselheem website:  

Zorg thuis

IJsselheem wil een goede buur zijn voor ouderen in Kampen, Zwartewaterland en Zwolle. Wie zorg, begeleiding of ondersteuning thuis nodig heeft kan een beroep doen op een van de locaties om de diensten af te stemmen op de situatie en de persoonlijke wensen. Er kan bijvoorbeeld gebruik worden gemaakt van huishoudelijke hulp, ondersteunende begeleiding en persoonlijke verzorging.


Persoonlijke verzorging

IJsselheem kan ondersteuning bieden bij de persoonlijke verzorging. Bijvoorbeeld bij het wassen en aankleden, wondverzorging of het toedienen van medicatie. In overleg met de cliŽnt wordt afgesproken wanneer een medewerker van IJsselheem bij de cliŽnt thuis komt om de zorg te verlenen. Ook wanneer er extra zorg nodig is, kunnen daarover afspraken worden gemaakt.


Huishoudelijke verzorging

IJsselheem kan hulp bieden bij verschillende huishoudelijke werkzaamheden. Bijvoorbeeld stofzuigen, ramen lappen, stof afnemen, afwassen, sanitair schoonmaken, bed verschonen en het voorbereiden van de maaltijd. Een indicatie voor deze hulp kan worden verkregen via de gemeente.


Alarmopvolging

CliŽnten van IJsselheem kunnen, als ze dat wensen, gebruik maken van een veilig oproepsysteem voor hulp. IJsselheem is 24 uur per dag bereikbaar in geval van nood. Na een melding komt een medewerker noodzakelijke hulp verlenen en wanneer nodig kan er een arts worden ingeschakeld of familie gewaarschuwd.


Voorzieningen

CliŽnten van IJsselheem kunnen gebruik maken van onze eigen praktijk voor fysiotherapie, logopedie en ergotherapie. Ook is het mogelijk om op de locaties deel te nemen aan activiteiten die worden georganiseerd. 


Op diverse locaties beschikt IJsselheem over een restaurant waar ook omwonenden in de wijk hun maaltijd kunnen gebruiken. Wie liever thuis de maaltijd gebruikt, kan de maaltijdservice aan huis inschakelen. IJsselheem bezorgt dan een door de cliŽnt gekozen kant-en-klare gekoelde maaltijd aan huis. Deze maaltijd is op elk gewenst tijdstip te nuttigen. 


Voor meer informatie over de mogelijkheden van zorg thuis kunt u contact opnemen met de afdeling zorgbemiddeling en begeleiding 038 425 77 07.