Onafhankelijke cliëntenondersteuning

Heeft u een indicatie voor langdurige zorg (thuis of in een zorginstelling) en wilt u onafhankelijke informatie, advies of hulp? U kunt dan een onafhankelijke cliëntondersteuner inschakelen die u en uw naasten advies kan geven over de zorg die het beste past in uw situatie, de invulling van uw behandeling of bijvoorbeeld de bemiddeling tussen u en ons als zorgaanbieder. De ondersteuner staat naast u en denkt met u mee en betrekt uw netwerk bij het zoeken naar een oplossing.  
 
Wij denken ook graag met u mee, maar soms kan het fijn zijn om ook een onafhankelijke cliëntenondersteuner te vragen om advies. Vanuit IJsselheem kunnen wij u helpen bij het bereiken van de onafhankelijke cliëntenondersteuner. 

Wat kan de cliëntondersteuner voor u betekenen?
De cliëntondersteuner kan u ondersteunen bij de volgende onderwerpen:

  • Informatie en advies over het zorgaanbod, zorgvormen, cliëntrechten en eventuele wachtlijsten.

  • De invulling van de zorg. U kunt hulp krijgen bij het opstellen, evalueren en bijstellen van het zorgplan. Dit zijn afspraken over de invulling van de zorg die u maakt met uw zorgverlener. De cliëntondersteuner kan meegaan naar de bespreking met de zorgverlener.

  • Bemiddeling tussen u en ons als zorgaanbieder. Wilt u uw zorg veranderen en komt u er in gesprekken niet uit. Ook dan kan een cliëntondersteuner u helpen.

  • Ondersteuning bij klachten, geschillen, bezwaar en beroep. Heeft u een klacht dan vind u hier ook meer informatie.

  • Hulp bij het aanvragen van een herindicatie.

Wat kost een cliëntondersteuner?
De hulp van een onafhankelijke cliëntondersteuner is gratis en u heeft geen verwijzing nodig. U kunt contact opnemen met MEE IJsseloevers 088- 6330633

Wat is het verschil met een clientvertrouwenspersoon? 
Bij IJsselheem is ook een clientvertrouwenspersoon die u kunt benaderen voor vragen die specifiek over onvrijwillige zorg gaan. Twijfelt u of uw vraag over onvrijwillige zorg gaat? Lees dan meer op de pagina onvrijwillige zorg.

 

Deel deze pagina