Nieuws

Karin Leferink nieuwe bestuurder IJsselheem

Geplaatst op 01 mei 2018 om 09:58 | Hoofdlocatie

Per 1 juli 2018 heeft de Raad van Toezicht Karin Leferink (47) benoemd als nieuwe bestuurder van IJsselheem. Zij volgt Helene Wüst op die op 1 juli naar het Erasmus Centrum voor Zorgbestuur vertrekt. Karin Leferink is momenteel directeur Zorg bij zorgorganisatie Sensire.

Karin Leferink heeft een verpleegkundige achtergrond. Na haar opleiding Hbo Verpleegkunde werkte zij onder meer negen jaar als wijkverpleegkundige in de regio Enschede-Haaksbergen. Vervolgens was zij senior-adviseur in de eerstelijnszorg en behaalde zij het masterdiploma Master Management & Innovation.

In 2010 trad zij in dienst bij het Medisch Spectrum Twente waar zij een aantal beleids- en managementfuncties vervulde. In 2016 werd Karin directeur Zorg bij Sensire, een grote zorgorganisatie voor langdurige zorg, thuiszorg en jeugdzorg in de Achterhoek. Samen met de directeur Servicebedrijf en de bestuurder vormt zij het directieteam van Sensire.

Marja van Strien, voorzitter van de Raad van Toezicht van IJsselheem, is blij met de benoeming van Karin Leferink: “Met de komst van Karin krijgen we een bestuurder die de praktijk van het werk heel goed kent maar ook ervaring meebrengt op verschillende beleids– en managementniveaus in zorgorganisaties. Zij heeft hart voor de ouderenzorg en voor de mensen die daarin werken en zet de ingezette koers van IJsselheem voort. Ik heb er dan ook veel vertrouwen in dat IJsselheem zich onder haar leiding verder gaat doorontwikkelen.”