Nieuws

IJsselheem sluit de deuren

Geplaatst op 15 maart 2020 om 19:32

IJsselheem sluit de deuren

De huidige landelijke situatie rondom het coronavirus vraagt om nieuwe maatregelen. De maatregelen zijn vooral bedoeld om het contact tussen mensen terug te brengen. En om de groepen, waarin mensen elkaar kunnen treffen, zo klein mogelijk te houden. We hebben snel geschakeld, met een aantal maatregelen tot gevolg: 

De voordeur van IJsselheem gaat per direct dicht tot in ieder geval 6 april. Hiermee brengen we de intensiteit van de contacten flink terug op onze locaties. Zo kunnen wij ons volledig richten op de zorg aan cliënten die vanzelfsprekend doorgaat. De zorg in de wijk gaat, met inachtneming van alle hygiënemaatregelen, gewoon door. We realiseren ons dat deze maatregel grote gevolgen heeft. We nemen dit besluit dan ook niet lichtvaardig, maar in het belang van onze cliënten en medewerkers.  
 
In het filmpje hieronder geeft Karin Leferink een toelichting:

In uitzonderingssituaties wordt op medische gronden op individueel niveau beoordeeld of toegang mogelijk gemaakt kan worden. Wilt u hier iemand over spreken, dan kunt u contact opnemen met ons Klant Contact Centrum, te bereiken via telefoonnummer 088 339 44 00. 

Cliënten van onze dagbesteding zijn inmiddels geïnformeerd dat bezoek aan onze locaties tot nader order wordt uitgesteld. Ook de inzet van onze vrijwilligers valt onder deze maatregel. Zij ontvangen persoonlijk bericht wat dit voor hen betekent. 

Voor familiebezoek, mantelzorg en normale bezoekjes aan cliënten is het tot nader order helaas niet mogelijk om op bezoek te komen. Wij werken hard aan een oplossing waarbij beeldcontact tot stand kan komen. Wilt u hier gebruik van maken, meldt u dan aan via info@ijsselheem.nl en laat uw naam, e-mailadres en telefoonnummer achter. 

Vanzelfsprekend nemen we in deze maatregelen ook onze zakelijke externe contacten mee. Zij worden hierover geïnformeerd.  

Wij verwachten met deze maatregelen een grote bijdrage te leveren aan het terugdringen van de verspreiding van het coronavirus. Wij danken iedereen bij voorbaat voor het begrip en de medewerking. 

Karin Leferink, 
Raad van Bestuur IJsselheem