Nieuws

Nieuwsupdate coronavirus 26 maart

Geplaatst op 26 maart 2020 om 10:20

IJsselheem wil haar cliƫnten en hun dierbaren goed op de hoogte houden van de ontwikkelingen rondom het coronavirus. Daarom sturen wij hen regelmatig een nieuwsupdate per mail of brief. Wij delen deze informatie ook op onze website.

Update 26 maart

Zoals verwacht verspreidt het virus zich ook in onze regio. IJsselheem is hier goed op voorbereid en heeft alle nodige voorzorgsmaatregelen getroffen om de gezondheid van cliënten en medewerkers zo goed mogelijk te beschermen. Wij beschikken over voldoende persoonlijke beschermingsmiddelen die wij gebruiken volgens de richtlijnen van het RIVM. Dat neemt niet weg dat het een spannende tijd is voor ons allemaal.

Informatie bij besmetting met het coronavirus 

Ook op een aantal locaties van IJsselheem zijn besmettingen met het coronavirus geconstateerd. Als er een besmetting met het coronavirus is geconstateerd bij een cliënt van IJsselheem (op een van onze locaties of in de wijkverpleging), wordt zijn of haar eerste contactpersoon hiervan persoonlijk op de hoogte gesteld door de arts. Cliënten en eerste contactpersonen van een locatie waar een besmetting is, worden geïnformeerd. Hebt u tot op heden niets van ons gehoord, dan kunt u ervan uitgaan dat op de locatie waar uw dierbare woont, nog geen besmetting is.

Mooie contactmomenten met beeldbellen 

Onze locaties beschikken over iPads en telefoons met FaceTime en Whatsapp-videobellen. Er hebben al veel fijne contactmomenten plaatsgevonden tussen cliënten en hun familieleden. Een aantal vrijwilligers biedt ondersteuning bij het beeldbellen op de locaties. Wij hebben deze vrijwilligers hard nodig om onze zorgmedewerkers zoveel mogelijk te ontlasten. Zo hebben onze medewerkers hun handen vrij om de best mogelijke zorg te bieden. Deze vrijwilligers zijn speciaal geselecteerd en geïnstrueerd over ons hygiëne-protocol en het beeldbellen. Zij werken op één vaste afdeling of woning.
 
Wilt u (of een ander familielid of vriend van uw dierbare) gebruik maken van de mogelijkheid tot beeldbellen en hebt u dit nog niet doorgegeven? Laat het ons weten door uw naam, e-mailadres, telefoonnummer en de betreffende locatie o.v.v. ‘beeldcontact’ te mailen naar info@ijsselheem.nl. Vermeld hierbij of u gebruik wilt maken van FaceTime of WhatsApp. 

Post voor locaties: van harte welkom 
Post is een waardevolle vorm van contact op dit moment. Kaartjes van familieleden, tekeningen van kleinkinderen of een groet van buurtbewoners zijn van harte welkom. Omdat de deuren van onze locaties zijn gesloten, wordt alle binnengekomen post op één plek verzameld. Wij houden, om verspreiding van het virus te voorkomen, een periode van 24 uur aan voordat wij de post bezorgen bij cliënten. 

Hebt u vragen? 
Wij kunnen ons voorstellen dat u vragen hebt of ongerust bent. Onze medewerkers van het Klant Contact Centrum staan voor u klaar. Zij zijn te bereiken via telefoonnummer 088-339 44 00 en zorgen ervoor dat uw vraag bij de juiste persoon terecht komt.  

Tot slot 
Wij vragen veel van u in deze tijd. Dat realiseren we ons. Contact met dierbaren is niet mogelijk zoals u gewend bent.  Het is een tijd vol emoties, vragen en onzekerheden. Wij proberen u zo volledig mogelijk te informeren over alle ontwikkelingen en hopen op uw begrip en steun. 

 

Met vriendelijke groet, 

Karin Leferink 
Raad van Bestuur IJsselheem