Nieuws

Nieuwe Philadelphia-locatie in De Vijverhof geopend

Geplaatst op 08 juni 2018 om 17:00 | De Vijverhof

Dertig oudere bewoners van Philadelphia met een beperking zijn begin dit jaar ‘neergestreken’ en bijzonder gelukkig met hun nieuwe appartement in woonzorgcentrum De Vijverhof van IJsselheem in Kampen. Ook werken deelnemers van het leerwerktraject in De Vijverhof; zij werken mee in bijvoorbeeld de keuken en het restaurant en brengen de post rond. Op vrijdag 8 juni verrichtte burgemeester Koelewijn van de gemeente Kampen samen met bewoners de officiële openingshandeling door de vlag van Philadelphia te hijsen. Hij feliciteerde bewoners en medewerkers van IJsselheem en Philadelphia en de wijk met deze toekomstbestendige locatie waar iedereen welkom is.

Burgemeester Koelewijn hijst samen met bewoners de vlag van Philadelphia

Unieke samenwerking

Door de samenwerking tussen Philadelphia en IJsselheem blijven de dienstverlening en faciliteiten in De Vijverhof voor de huidige en nieuwe bewoners op het gewenste niveau. Met de ontwikkeling van de locatie naar een multifunctioneel centrum investeren IJsselheem en Philadelphia in de toekomst. De organisaties streven naar een locatie voor alle burgers in de directe omgeving van De Vijverhof  waar dynamiek, ontmoeten en beleven centraal staan.

Beide organisaties plukken de vruchten van een succesvolle samenwerking. Philadelphia had behoefte aan woonruimte voor haar cliënten in Kampen. Bij De Vijverhof van IJsselheem kwamen er mogelijk appartementen beschikbaar door het overheidsbeleid van het scheiden van wonen en zorg.