Onderzoek en kennisontwikkeling

Hoe ondersteunen we ouderen om weer actief te worden na hun revalidatie? Hoe denken ouderen met dementie over thema’s als vrijheid en veiligheid? Hoe bereiden we onze zorg voor op de uitdagingen van de toekomst?
 
Samen leren we steeds meer over het leveren van passende zorg voor ieder mens, onderzoek en wetenschap zijn hierin belangrijke ingrediënten.
 
Bij IJsselheem streven we naar een wisselwerking waarbij we enerzijds recent onderzoek implementeren in de praktijk en anderzijds met ons eigen onderzoek bijdragen aan kennisontwikkeling.

Onderzoeksagenda
Onderzoek bij IJsselheem richten we op praktijkvragen. Wij geloven dat onderzoek kan leiden tot nieuwe inzichten die het leven van onze cliënten net iets mooier kunnen maken, of het werk van ons zorgpersoneel net iets leuker. Daarom richten we ons op specifieke thema’s waar we geloven dat we een verschil kunnen maken. Momenteel werken we daarom aan onderzoek in de volgende thema’s:

  • Beweging en leefstijl
  • Zorg, haalbaar en betaalbaar
  • Vallen en valpreventie

Netwerk en partners
Bij ons onderzoek maken we verbinding met meerdere partners. Zo halen wij kennis van academische partners in huis om in de praktijk toe te passen en dragen we met onze praktijkervaring bij aan nieuw onderzoek. Daarom zijn we aangesloten bij het Universitair Netwerk Ouderenzorg Amsterdam, waar we actief kennis ophalen en bijdragen aan onderzoek op het gebied van geriatrische revalidatiezorg. In de regio werken we samen met Hogeschool Windesheim. Bijvoorbeeld door samen met het lectoraat ‘Goed leven met dementie’ te werken aan een betere zorg in de keten voor mensen met dementie. Ook hebben we een samenwerkingsovereenkomst met Maastricht University, met als doel het ontwikkelen en evalueren van nieuwe woonvormen voor ouderen, zoals in De HBS Kampen.   

Onderzoeksstage bij IJsselheem
Nieuwe ideeën zijn altijd welkom. Zoek je een plek om als deel van jouw studie onderzoek uit te voeren? Of dit nou op de revalidatie afdeling is, één van onze woonlocaties of in een wijkteam, wij denken graag mee over de mogelijkheden bij IJsselheem. Ook als je op zoek bent om mee te werken in een al lopend onderzoek kan je bij ons terecht. Neem contact op via de gegevens onderaan deze pagina. 

 

Hoe neem ik contact op?
IJsselheem werkt met een onderzoekscommissie om een goed onderzoeksklimaat op te bouwen en zo de wisselwerking tussen kennis en praktijk te stimuleren. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor onderzoek bij IJsselheem, stages of samenwerkingsverbanden, neem dan contact op via onderzoek@ijsselheem.nl.

 

Deel deze pagina