Logopedie

De afdeling logopedie behandelt volwassenen met niet aangeboren hersenletsel of met aandoeningen aan het zenuwstelsel (neurodegeneratieve stoornissen).

Wij onderzoeken, behandelen en begeleiden u wanneer u problemen ervaart op het gebied van stem, spraak, taal, gehoor en slikken. Ook geven wij advies en training over het gebruik van  communicatiehulpmiddelen. Wij werken samen met u aan uw herstel, het behouden van vaardigheden en het leren omgaan met beperkingen. Uw wensen en behoeften staan bij ons centraal.

Website afasiekoren in Nederland
In 2013 hebben wij de website ‘afasiekoren in Nederland’ ontwikkeld. Op deze site is het eenvoudig een afasiekoor in de buurt te vinden.
www.afasiekoren.nl

Innovatie

De afdeling logopedie hecht veel waarde aan innovatie binnen het vakgebied. Wij ontwikkelen en evalueren nieuwe trends en ontwikkelingen in samenwerking met universiteiten en hogescholen. Zo vervullen wij een brugfunctie tussen praktijk en wetenschap.

Voorbeelden hiervan zijn:

Vragenlijst voor gesprekspartners
In samenwerking met Hogeschool Windesheim hebben wij in 2011 een vragenlijst voor gesprekspartners ontwikkeld. Met deze vragenlijst kan een cliënt met afasie de communicatievaardigheden van de gesprekspartner beoordelen. Na het invullen van de vragenlijst kan de logopedist de gesprekspartner gerichte adviezen en/of begeleiding bieden.


Kwaliteitsprijs Hersenstichting Nederland
In 2011 heeft onze afdeling logopedie/muziektherapie met het afasiekoor de Kwaliteitsprijs van Hersenstichting Nederland gewonnen. De prijs stelt ons in staat om onderzoek te doen naar het effect van zingen in een afasiekoor op het gebied van vloeiend spreken, woordvinding en de kwaliteit van leven van personen met afasie en/of spraakapraxie.

Onze specialisten

 • Dorothea van Gaalen- Deuzeman

  Logopedist

  Kampen

 • Annelies de Bruin

  Logopedist en klinisch linguïst

  Kampen

 • Marleen van der Ploeg

  Logopedist

  Zwolle

 • Pia Berntsen

  Logopedist

  Zwolle en Kampen

 • Saskia Noordzij

  Logopedist

  Zwolle en Zwartewaterland

 • Johanna Engel

  Logopedist

  Zwolle en Zwartewaterland