Ze zijn altijd erg blij als je er bent. Dat merk je. Het geeft me een heel warm gevoel. Dat doet me goed.

Marian

Elke maand starten mensen met vrijwilligerswerk bij IJsselheem. Ze zijn zo belangrijk voor de sfeer in onze woonzorglocaties! Lorraine, Marian, Henk en Marjolein zijn zulke fijne mensen. We schreven vier korte portretten over hen.

 

1. Het geeft me een heel warm gevoel

Drie jaar geleden startte Lorraine (29) als vrijwilliger in Nieuwe Haven in Zwolle. Elke donderdagmiddag lakt zij de nagels van dames die dat willen. Lorraine: "Veel bewoners in een woonzorglocatie kunnen niet even naar de winkel, of even naar het terras. Een aantal mensen is slecht ter been, kortademig, die kunnen niet zelfstandig weg. Ze zijn vooral veel thuis. Op zichzelf. Doordat bewoners vrijwilligers om zich heen hebben, voelen ze zich minder alleen. Even een praatje. Even een babbeltje. Soms wil iemand liever niks zeggen, dat is ook goed. Wat ik altijd merk, als ik daar ben, is dat er altijd iemand is die wat wil vertellen. Dan moet er wel iemand zijn. Je leert de bewoners echt kennen en de bewoners jou ook. Ze zijn altijd erg blij als je er bent. Dat merk je. Het geeft me een heel warm gevoel. Dat doet me wel goed."

Lees hier het hele verhaal van Lorraine >> 

2. Past precies

Marian is met dit vrijwilligerswerk begonnen omdat ze tijdelijk zonder baan zat. “Ik ben geen type om thuis te zitten, ik ben graag onder de mensen.” Via WIJZ Welzijn Kampen kwam ze terecht bij de Vijverhof. “Marijke, de vrijwilligerscoördinator, had met mij een gesprek en kwam met dit idee. Dat past precies bij mij. Ik heb wel iets met ouderen. Ik vind het fijn om ze een klein beetje vreugde te kunnen geven. Mijn vader en moeder hebben hier ook in een aanleunwoning gewoond. Ik heb gezien wat een bezoekje met ze deed. 

Lees hier het hele verhaal van Marian >> 

3. Niemand heeft haast, je moet er de tijd voor nemen. Lekker rustig aan.

Henk Brink is een jaar of 11 geleden gestart als vrijwillige chauffeur bij De Maarlenhof. Hij werd door iemand van de Maarlenhof gevraagd. “Ik was een jaartje of zo met pensioen en diegene dacht dat het wel iets voor mij was.” Elke donderdagochtend haalt Henk mensen van huis op die naar de dagbesteding gaan en brengt ze ’s middags weer naar huis. “Het is leuk en dankbaar werk. De mensen zijn er blij mee, anders kwamen ze er niet.

Lees hier het hele verhaal van Henk >> 

4. Een fijne middag voor clienten daar word ik blij van!

Marjolein begeleidt creatieve workshops op de Nieuwe Haven in Zwolle. Ook is ze lid van de versierclub. Daarnaast helpt ze bij de schildersclub voor mensen met dementie bij Anna Heerkens. “Ik vind het leuk om te zien dat cliënten een fijne middag hebben!”

Lees hier het hele verhaal van Marjolein >>

Kom jij vrijwilligerswerk doen?

Twijfel jij nog of vrijwilligerswerk in de ouderenzorg iets voor jou is? Nee toch? Kom gewoon eens een keertje vrijblijvend meedraaien. Neem gerust contact met ons op!

Lees hier meer over vrijwilligerswerk bij IJsselheem >>


Meld je ook aan als vrijwilliger 

Lees ook:

Vrijwilligerswerk in de ouderenzorg, wat doe je dan? 
Waarom doe jij vrijwilligerwerk in de ouderenzorg?

 

Deel deze pagina