Vrijwilligster Lorraine lakt de nagels van cliënt

Vrijwilligerswerk in de ouderenzorg, wat doe je dan?

Marian, Henk en Lorraine

Elke maand starten mensen met vrijwilligerswerk bij IJsselheem. Ze zijn zo belangrijk voor de sfeer in onze locaties! Wat voor vrijwilligerswerk doen ze eigenlijk?

Marian, Henk en Lorraine zijn zulke fijne mensen. We schreven vier korte portretten over hen.

1. Doen waar je hart ligt

Sinds april dit jaar is Marian Eenkhoorn vrijwilligster bij De Vijverhof in Kampen. Op zondagochtend drinkt ze koffie met een aantal bewoners in het restaurant. Ze blijft meestal ook om het eten daarna op te nemen, rond te brengen en later weer af te ruimen. Ze eet dan zelf ook mee. “Lekker hoor, op zondag is er altijd soep. Het begon met vier bewoners, maar het zijn er nu al veertien,” vertelt Marian enthousiast. “Mensen vinden het gezellig, koffie drinken met elkaar en een praatje maken. Het loopt vanzelf, het is een gezellige groep. Je ziet dat ze van het koffie-ochtendje genieten. Er zit nog volop humor in de mensen. Niet alleen dames, er zijn ook twee heren bij. Een daarvan doet me erg aan mijn vader denken.”  

Lees hier het hele verhaal van Marian >> 

Vrijwilligster Marian schenkt koffie in voor cliënten

2. Ritjes maken, erg leuk om te doen!

Henk Brink is een jaar of 11 geleden gestart als vrijwillige chauffeur bij De Maarlenhof. Hij werd door iemand van de Maarlenhof gevraagd. “Ik was een jaartje of zo met pensioen en diegene dacht dat het wel iets voor mij was.” Elke donderdagochtend haalt Henk mensen van huis op die naar de dagbesteding gaan en brengt ze ’s middags weer naar huis. “Het is leuk en dankbaar werk. De mensen zijn er blij mee, anders kwamen ze er niet.” Henk kent de mensen die hij haalt en brengt inmiddels al aardig goed. “Je maakt een praatje en leert ze kennen.” Hij kent veel mensen ook uit IJsselmuiden of hun familie. “Soms hebben we het over vroeger. En we praten ook over wat ze op de dagbesteding hebben gedaan. Ze zijn meestal heel enthousiast. Er is voorgelezen uit Garriet Jan en Annegien en ze hebben lekker gegeten! Heel tevreden komen ze daarvan terug!” 

Lees hier het hele verhaal van Henk >> 

Vrijwilliger Henk opent de elektrische deur van de rolstoelbus

3. Nagels lakken is mijn hobby

Drie jaar geleden startte Lorraine (29) als vrijwilliger in Nieuwe Haven in Zwolle. Elke donderdagmiddag lakt zij de nagels van dames die dat willen. Lorraine: “Wat wil jij zelf doen?’ Was de eerste vraag die Hermien (vrijwilligerscoördinator red.) mij stelde. Ik mocht kiezen! Echt kiezen wat ik wilde doen. Ik ben gestart met knutselen, tekenen of puzzelen. Dat was in een groep met acht tot tien mannen en vrouwen. Later heb ik het nagels lakken voorgesteld. Dat is echt een hobby van me, die activiteit past goed bij mij. Dat doe ik elke donderdagmiddag, een of twee uur. Een aantal dames wil alleen een kleurtje en voor de rest geen poespas. Andere dames willen figuurtjes, of met stempels. En diegenen die dat willen geef ik ook nog een lekkere handmassage."

Lees hier het hele verhaal van Lorraine >> 

Vrijwilligster Lorraine houdt potjes nagellak op voor cliënt

 

Wat zou jij willen doen?

Heb jij een hobby die je met bewoners wil doen of een bepaald talent dat je zou willen inzetten? Of hou je bijvoorbeeld van voorlezen of wandelen? Vrijwilligerswerk is er bij ons in alle soorten en maten. Je kunt helpen bij eten en drinken, bij feestjes, bij activiteiten. Of je kunt samen met andere vrijwilligers een activiteit verzorgen, zoals scrabble, bingo, zingen of een maaltijd. Ook kan je op vaste tijden meedraaien als je dat wilt, bijvoorbeeld tijdens de lunch. Mogelijkheden te over. Neem contact op en dan gaan we samen kijken wat je zou willen.

Lees hier meer over vrijwilligerswerk bij IJsselheem

Meld je ook aan als vrijwilliger 

 

Deel deze pagina