Servicepunt zorgwoningen

Servicepunt Zorgwoningen is het startpunt voor het vinden van een zorgwoning die past bij de wensen en behoeften van ouderen met een zorgvraag. Een zorgwoning is een huurwoning in de directe of nabije omgeving van een zorglocatie. Bewoners wonen er zelfstandig, maar kunnen gebruik maken van de zorg en deelnemen aan activiteiten die op de locatie worden georganiseerd.

Servicepunt Zorgwoningen is een samenwerkingsverband tussen de woningcorporaties uit Zwolle, Kampen en IJsselmuiden (Beter Wonen IJsselmuiden, deltaWonen, Openbaar Belang en SWZ) en de zorgpartijen IJsselheem en Zonnehuisgroep IJssel-Vecht. Het doel is om het aanbod aan zorgwoningen in de stad zo goed mogelijk inzichtelijk te maken en advies te geven bij ieders wensen en zorgbehoefte.

Servicepunt zorgwoningen
Op de website staan alle adressen van de Servicepunten. Daar zijn ook de algemene folder, een brochure met alle zorgwoningen in Zwolle én het inschrijfformulier te downloaden.
Servicepunt zorgwoningen

Woningzoeker

De woningen van het Servicepunt Zorgwoningen worden via De Woningzoeker aangeboden. Dat geldt ook voor de zorgwoningen van IJsselheem. De Woningzoeker biedt toegang tot het complete woningaanbod van de vier woningcorporaties uit de regio. Via de woningzoeker kunt u zelf reageren op de zorgwoning van uw keuze.

Indicatie voor zorgwoning

Voor een zorgwoning is een indicatie noodzakelijk. De indicatie voor een zorgwoning geeft de urgentie voor een zorgwoning aan en bepaalt mede de voorrang op een zorgwoning. Hiervoor is een (gratis) gesprek met één van de medewerkers van het Servicepunt Zorgwoningen nodig. Tijdens dit gesprek kijken we samen met u naar uw woon- en zorgvraag, voorzien we u van passend advies en bepalen we de indicatie voor een zorgwoning.

Waar kan ik een CIZ-indicatie aanvragen?
U kunt een CIZ-indicatie aanvragen via www.ciz.nl. Onze zorgconsulenten helpen u graag.
038 425 77 07

Toewijzing zorgwoning

Uw zorgvraag is belangrijker dan uw inschrijfduur. De toewijzingsregels voor een zorgwoning zijn: CIZ indicatie (leeftijdsongebonden) of ouder van 65 jaar. Mensen ouder dan 65 jaar zonder CIZ-indicatie krijgen geen indicatie voor een zorgwoning, maar kunnen wel reageren op een zorgwoning. Heeft u een CIZ-indicatie, dan heeft u nu ook een indicatie voor een zorgwoning nodig.