Kortdurend verblijf

Wanneer uw verblijf van korte duur is, u tijdelijk opvang nodig heeft of in noodsituaties staan we voor u klaar. Als u bijvoorbeeld bent gevallen, uw mantelzorg tijdelijk uitvalt of als u nog niet alleen thuis kunt zijn na een ziekenhuisopname. Wij proberen dan zo snel mogelijk een plek voor u te vinden voor kortdurende verblijf in één van onze locaties.

In een van onze locaties kunt u onder deskundige begeleiding en verzorging verblijven. Er kunnen ook andere redenen zijn waarom u van tijdelijke opvang gebruik wilt maken. Bijvoorbeeld als er na ziekenhuisopname niemand thuis is om u de juiste hulp te geven. Het kan ook zijn dat u op zoek bent naar tijdelijke opvang ter ontlasting van een mantelzorger.

We maken samen afspraken over de zorg die u nodig heeft. Tijdens uw verblijf kunt u meedoen met alle activiteiten die wij organiseren in de locatie.

Crisisopname

Soms heeft u acuut zorg nodig. Omdat uw gezondheid plots verslechtert of  omdat uw mantelzorger wegvalt, waardoor uw gezondheid in het geding is. Dan kunt u natuurlijk terecht bij IJsselheem. Een verzoek om crisisopname loopt meestal via uw huisarts.

Logeerzorg

Een eigen kamer, gezellig ingericht en de ruimte om even alleen te kunnen zijn. Daarnaast onder de mensen in de gezamenlijke ontmoetingsruimtes. Dat zijn de gemakken van een logeerzorg op een van de locaties van IJsselheem.

Als de mantelzorger van een naaste met beginnende dementie even ontlast wil worden, een ziekenhuisopname heeft of op vakantie is dan kan een goed logeeradres uitkomst bieden. Dan is het fijn dat er een vertrouwde basis is om op terug te vallen.

Voor de logé is het prettig om te weten dat er gebruik kan worden gemaakt van alle faciliteiten en wellicht nog belangrijker dat er gespecialiseerde zorg binnen handbereik is. Natuurlijk ontbreekt liefdevolle aandacht niet.

Hotelzorg

Als u wilt herstellen na een operatie of na ziekte, komt u voor hotelzorg in aanmerking. Hotelzorg wordt betaald door uw verzekeraar met bepaalde aanvullende verzekeringen. Hotelzorg is altijd tijdelijk en kan bij vrijwel alle locaties.

Respijtzorg

Als mantelzorger zorgt u voor uw naaste. Dat kan zijn uw chronisch zieke partner of uw vader of moeder die door ouderdom zorg nodig heeft. Soms wilt of moet u uw mantelzorgtaken even overdragen aan een ander. U heeft respijt nodig, tijd voor uzelf: bijvoorbeeld voor ontspanning, om bij te tanken of tijd voor andere gezinsleden. Dan kunt u een beroep doen op respijtzorg. Respijtzorg kan voor een enkele keer zijn, maar ook voor regelmatig terugkerende zorgovername. U kunt respijtzorg aanvragen bij de gemeente (Wmo). IJsselheem levert respijtzorg in de gemeenten Kampen en Zwartewaterland. In de gemeente Zwolle zijn er andere zorginstellingen die respijtzorg leveren. Welke dit precies zijn, kunt u navragen bij de gemeente Zwolle.

Daggast

Degene die zorg nodig heeft of beginnend dementerend is, kan ook een dag in een zorghuis verblijven en gebruik maken van alle faciliteiten. Dat is fijn om eens te kijken hoe dat is voor zowel de cliënt als de mantelzorger.

U bent welkom als daggast op vrijwel alle locaties.

Revalideren bij IJsselheem

Revalidatie is bedoeld voor mensen die na een ziekenhuisopname herstellen, revalideren en trainen om weer naar huis te kunnen. Dit kan zijn na bijvoorbeeld een hersenbloeding, longziekte, amputatie, gebroken heup of achteruitgang van conditie. Revalidatiecentrum IJsselheem is gespecialiseerd in revalidatie van ouderen, maar ook jongere mensen kunnen voor hun revalidatie terecht.

U kunt voor revalidatie terecht op twee locaties: In Myosotis in Kampen en het Isala ziekenhuis in Zwolle. Lees hier meer over revalideren bij IJsselheem.