Johanna Stechwey - Van Wendel

“De week is me eigenlijk te kort!”

Mevrouw Johanna Stechwey - Van Wendel (1929) woont met veel plezier in De Schans in Zwartsluis. Door een val van de trap in haar huis brak ze haar heup. Hoewel ze haar huis met tuin en cactussenkas mist, voelt ze zich goed thuis in haar zorgappartement. ”Het lijkt wel een hotel: mooi uitzicht op de natuur en op het dorp. En de zorg is prima. En er is elke dag iets leuks te doen, de week is me eigenlijk te kort.”

Prachtige schilderijen

Op de gang staat een serie cactussen in de vensterbank, sommigen staan zelf in zelfs bloei. Hier toont zich de hand van de meester! Mevrouw Stechwey vertroetelt de stekelplanten nog steeds. In haar appartement staan geen cactussen, maar er hangen wel opvallend prachtige schilderijen aan de wanden. “Deze heeft mijn zoon geschilderd en daar ben ik heel trots op.” Een van de schilderijen is een portret van haar als jonge vrouw. Een knappe verschijning met opgestoken haar.  Nog duidelijk dezelfde persoon.  Ook nu is mevrouw mooi gekapt en smaakvol gekleed. Beetje make up op. Niet voor niets, zo blijkt.

Bezoek de locatie De Schans

"Ik heb jarenlang modeshows gelopen"

"In beweging, daar blijf ik fit bij"

Modehows

“Ik heb jarenlang modeshows gelopen voor modezaak Mellema en later Gea & Ria. Ik houd van mooie kleding en ik vind het belangrijk dat mijn haar goed zit. Dat draag je dan ook uit als je modeshows loopt. Ook in Genemuiden werd ik gevraagd. Heerlijk vond ik dat. Vooral toen mijn kleinzoon Jasper en kleindochter Mirjam aan mijn hand meeliepen en kinderkleding showden. Ik was zo trots op hen. Een nog steeds hebben we goed contact.” Tot ver in de tachtig kon ze deze bijzondere hobby uitoefenen.

“Nu ben ik aangewezen op een rollator, maar ik blijf zo veel mogelijk in beweging. Wat ik nog kan qua huishoudelijke klusjes, dat doe ik zelf. En ik doe mee aan alles wat er in de Schans wordt georganiseerd. Daar blijf ik fit bij!”

 

Bekijk hier de verhalen van andere bewoners