Medische zorg en behandeling thuis

Sommige ziekten of aandoeningen hebben meer specialistische medische zorg nodig. Dan is het voor u prettig om terug te kunnen vallen op een team van specialisten die samenwerken met huisartsen en wijkverpleging en indien nodig bij u thuis komen. IJsselheem is onder meer gespecialiseerd in ouderenzorg en heeft ruime ervaring in het behandelen van verschillende ziekten en aandoeningen en een combinatie daarvan. Ook wanneer u gerevalideerd hebt bij IJsselheem en weer thuis bent, kan deze behandeling worden voortgezet. Het behandelteam van IJsselheem bestaat uit een specialist ouderengeneeskunde, een fysiotherapeut, een ergotherapeut, een logopedist en een psycholoog.

Specialist ouderengeneeskunde

De specialist ouderengeneeskunde is uw arts als u woont bij IJsselheem en gebruik maakt van zorg en behandeling. Als u in het verzorgingshuis woont zonder behandeling, blijft uw eigen huisarts uw arts.

Samen met u stelt de arts een behandelplan op. Daarin wordt intensief samengewerkt met de zorg en de andere behandelaars zoals de fysiotherapeut en de psycholoog.

De kennis en kunde van de specialist ouderengeneeskunde

  • Kennis over ziekten die op hogere leeftijd vaker voorkomen zoals dementie, suikerziekte, hartfalen, beroerte, botontkalking en depressie.
  • Kennis over chronische aandoeningen  zoals Parkinson, COPD, MS en reuma.
  • Kennis over goed instellen van de medicatie als er meerdere aandoeningen zijn. Een specialist ouderengeneeskunde weet wat voor ingrijpende gevolgen verschillende medicijnen op elkaar kunnen hebben.
  • Kennis over de gevolgen van deze aandoeningen voor u en uw omgeving in het dagelijks leven en hoe dit te verbeteren. Welke mogelijkheden zijn er om zo veel mogelijk uit het leven te blijven halen? Er is veel aandacht voor de kwaliteit van het leven.
  • Kennis over het beloop van ziektes. Waar dat nodig is, overlegt de specialist ouderengeneeskunde met u over de langere termijn. Hoe zal de ziekte zich ontwikkelen? Wat is de beste manier voor u om zich voor te bereiden op eventuele veranderingen?
  • De specialist ouderengeneeskunde kent alle voorzieningen en organisaties die er zijn voor ouderen en chronisch zieken zodat u snel en effectief verwezen kunt worden.