Zorgdienst

Wijkverpleging: hoe wordt dat betaald?

Wijkverpleging
Wijkverpleegkundigen bellen en kijken naar de computer

Als u zorg nodig heeft, wilt u misschien ook wel weten hoe dat wordt betaald zodat u niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Meer informatie?

U kunt ons altijd bellen, mailen of gebruik het contactformulier.

Contactformulier

Gelukkig wordt veel zorg betaald uit uw zorgverzekering. Ook zijn er de Wet langdurige zorg en de Wet Maatschappelijke Ondersteuning om op terug te vallen. We leggen het graag even uit.

Wijkverpleegkundige zorg valt onder de basisverzekering. Dat kan tijdelijke, maar ook langdurige ondersteuning zijn. IJsselheem heeft met alle verzekeraars een overeenkomst gesloten, uitgezonderd EUCARE/Aevitae en Zorg en Zekerheid. Als u hier verzekerd bent en toch wijkverpleging bij ons wilt afnemen, ontvangt u zelf de rekening. Mogelijk kunt u deze rekening alsnog indienen bij EUCARE/Aevitae of Zorg en Zekerheid. Overleg dit met uw verzekeraar.

Ook is het mogelijk dat een deel van de zorg die u nodig heeft vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) wordt vergoed. Deze regeling wordt uigevoerd door uw gemeente. Hiervoor wordt een eigen bijdrage gevraagd door het Centraal Administatie Kantoor (CAK).

In sommige situaties krijgt u een indicatie vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). Ook dan komt de wijkverpleging IJsselheem bij u thuis voor zorg en ondersteuning. Hiervoor geldt een inkomensafhankelijke eigen bijdrage. Met deze rekenhulp kunt u stap-voor-stap uw eigen bijdrage berekenen.

Ontvangt u al wijkverpleging? Neem dan voor meer informatie contact op met uw wijkverpleegkundige.

Deel deze pagina