Schilderij Spinnewiel

Eindelijk weer wol spinnen

Mevrouw Van Den Berg

Het verhaal van mevrouw Van den Berg begon met de liefdevolle herinnering aan het vele wol spinnen vroeger op haar spinnewiel. Haar wens om weer wol te kunnen spinnen werd vervuld dankzij de inzet van de Wensenbank. Het begon allemaal met de verhalen die mevrouw Van den Berg vaak met haar dochters deelde over het wol spinnen.

Toen haar dochter, Marga, hoorde van de Wensenbank, zag ze een kans om deze kostbare herinnering nieuw leven in te blazen. Marga ondekte de Wensenbank door het wenskaartje bij de hoofdingang van de Maarlenhof. Een e-mail naar de Wensenbank was genoeg om de bal aan het rollen te brengen.

De Wensenbank reageerde enthousiast op het idee en wilde graag ondersteunen om de wens uit te laten komen. De Wensenbank vroeg Marga om mee te denken over waar een spinnewiel en andere benodigdheden gevonden konden worden. Alles werd zorgvuldig geregeld, van het vinden van het juiste spinnewiel tot het samen plannen van de activiteit.

De uitvoering van de wens was goed georganiseerd, en het werd een bijzondere middag. Na even oefenen pakte mevrouw Van de Berg de draad weer op en lukte het spinnen. Wat het nog specialer en gezelliger maakte, was dat alle bewoners die aanwezig waren, de mogelijkheid kregen om getuige te zijn van dit bijzondere moment en het ook zelf even mochten proberen.

De Wensenbank bewees dat het met een beetje inzet en samenwerking kostbare herinneringen nieuw leven in kan inblazen. 

Fokelien, begeleider bij IJsselheem, ontving de wens van mevrouw Van den Berg. "Wensen komen bij ons binnen op verschillende manieren, dit kan zijn per mail, via onze wenskaartjes, via persoonlijk contact of via intranet. We gaan voor het vervullen van een wens in gesprek met de familie en/of naasten en zoeken naar mogelijkheden om de wens te vervullen in het netwerk van de cliënt. Als het nodig is, plaatsen we de wens op Intranet- onze interne wensenbankpagina.  We gebruiken ons uitgebreide netwerk, zowel intern als extern, raadplegen Google, onze verschillende teams en de vrijwilligerscoördinatoren binnen IJsselheem.

De Wensenbank is makkelijk toegankelijk, biedt een centraal punt voor wensindiening binnen IJsselheem en er is aandacht voor individuele wensen van bewoners. Vanuit een centraal punt blijven lopende wensen in beeld. We betrekken familie, medewerkers en andere bewoners bij het vervullen van wensen. Wij voeren de wens niet zelf uit, maar proberen de juiste mensen bij elkaar te brengen die een bijdrage zouden kunnen leveren om de wens te vervullen. Zo vergroten we ons netwerk en het netwerk van de cliënt. En door samen te werken met verschillende organisaties kunnen we nog beter bijdragen aan het welzijn van de bewoners."

Deel deze pagina