Portret van Marleen

Verpleegkundige en model

Marleen Voerman (26)

Mevrouw Berghuis en ik hebben de grootste lol. Ik ben blij dat ik haar kan ondersteunen zodat zij langer zelfstandig kan blijven wonen. Ik ben er trots op mijn medemens te helpen met dingen die ze zelf niet meer kunnen.

Het zijn de kleine momenten waar ik blij van word. Bijvoorbeeld toen ik een ijsje kreeg van een cliënt voor de allerliefste zuster. Ik hoef dat niet elke vijf minuten te horen, maar af en toe is dat fijn.”

Marleen Voerman – de Lange, verpleegkundige, werkt graag in de wijkverpleging (voorheen thuiszorg) vanwege de zelfstandigheid die de cliënten nog hebben. “Per situatie bekijk ik wat er aan de hand is en wat ik er samen met naasten aan kan doen. Wij zijn om te ondersteunen, niet om het over te nemen als cliënten het zelf ook nog goed kunnen. Hoe langer een cliënt zelfredzaam is, des te langer iemand thuis kan blijven wonen. Bij zijn of haar partner of in het ouderlijk huis. Soms is thuis wonen niet meer haalbaar en is een verhuizing noodzakelijk. Als we dat kunnen uitstellen, dan teken ik ervoor.” 

 Met beide probeer je een mooi plaatje neer te zetten.

Naast haar werk bij IJsselheem is Marleen ook model. “Met beide probeer je een mooi plaatje neer te zetten. Je wilt de zorg zo goed regelen dat het er goed uitziet. Waar het bij modellenwerk heel erg over uiterlijk gaat, zie je in de wijkverpleging het innerlijk veel meer terug.”

“Dat ik bij IJsselheem ben gaan werken is toeval. Dat ik er niet weg wil, is omdat IJsselheem kansen biedt om mezelf te blijven ontwikkelen als verpleegkundige. Ik voel me begrepen en gehoord. De sfeer is goed en IJsselheem is een goede werkgever.”

Kies jij net als Marleen voor een baan bij IJsselheem? Bekijk dan de vacatures voor verpleegkundige en verzorgende IG.

Deel deze pagina