Samen zingen

Zeg het met zang | Het koor voor mensen met een communicatieve beperking

Er zijn mensen die na een beroerte of ander niet aangeboren hersenletsel beperkingen ervaren in het spreken. Ook na een periode van revalidatie kan dit zo blijven. 

Mensen met een hersenaandoening kunnen moeite hebben met spreken. Wel blijkt dat mensen die niet goed uit hun woorden komen, nog wel kunnen zingen! Bovendien levert zingen in een koor plezier op en ontmoeting met nieuwe mensen. Voor mensen met deze communicatieve beperking starten Quintus en IJsselheem daarom met een koor.

Het koor is in de eerste plaats bedoeld voor mensen die zelf een communicatieve beperking ervaren. Maar ook familieleden of bekenden zijn van harte welkom om mee te zingen (gratis voor naasten). U hoeft geen cliënt van IJsselheem te zijn om mee te kunnen doen. Het koor staat onder leiding van zangdocent Suze Cramer. René Lorist begeleidt de zang op piano of gitaar. Ook is er een logopedist van IJsselheem betrokken bij het koor. Het repertoire zal passend zijn en wordt in overleg met de koorleden gekozen. Gedacht wordt aan liedjes in allerlei stijlen en uit diverse genres.

Het koor repeteert wekelijks in Quintus. Het gebouw is goed toegankelijk (rolstoelingang aan de zijkant van het gebouw). Na afloop is er gelegenheid om in de foyer van Quintus iets te drinken en na te praten. Koffie en thee zijn bij de prijs inbegrepen.

Het koor wordt financieel mogelijk gemaakt door: Stichting Vermogensbeheer de Verenigde Gasthuizen, Vrienden van IJsselheem en Het Beste van Kampen.

Aantal lessen: 12
Startdag en tijd: donderdag 11 april 2024 14.00 uur tot 15.00 uur
Prijs voor 12 lessen: €60,00 (naasten die mee willen zingen kunnen gratis meedoen)
Prijs per les: €5,00

Aanmelding kan op de website van Quintus.
Aanmelden

Goed om te weten

  • Dit koor richt zich op mensen die een beperking in het spreken ervaren. Voor mensen met een cognitieve beperking zoals dementie, is het Participatiekoor Kampen opgericht.
  • Quintus heeft een AGB-code. Hierdoor is het mogelijk om – wanneer u een PGB (WLZ) heeft – een zorgovereenkomst met Quintus aan te gaan. De activiteiten zijn bedoeld voor thuiswonenden die langdurige zorg nodig hebben.
  • U kunt op elk moment opzeggen (één maand opzegtermijn).Voor de betaling wordt een factuur toegestuurd.
  • Twijfelt u nog? Meld u aan voor een gratis proefles!

Deel deze pagina