Zorgdienst

Kortdurend verblijf bij IJsselheem

Wijkverpleging
client aan een tafel

Soms heeft u tijdelijk zorg en onderdak nodig in een veilige omgeving. Bijvoorbeeld als uw mantelzorger even niet voor u kan zorgen, of als u nog niet alleen thuis kunt zijn na een opname in het ziekenhuis. Wij kijken of we plek voor u hebben.

Meer informatie?

U kunt ons altijd bellen, mailen of gebruik het contactformulier.

Contactformulier

Let op:
Op zeer korte termijn hebben wij in Zwolle en Kampen geen beschikbare kamers voor respijt- en/of logeerzorg. Zoekt u direct plek? Dan raden we u aan een andere zorgorganisatie te bellen.In Zwartewaterland is mogelijk wel (beperkt) plek.Samen maken we afspraken over uw verblijf en de zorg die u nodig heeft. Maar vooral willen we er samen met u het beste van maken. Dat u zich op u gemak voelt en u geborgen weet. Uw wensen en behoeftes tellen mee en u kunt meedoen aan alle activiteiten.

Respijtzorg

Als mantelzorger zorgt u voor uw naaste. Dat kan zijn uw chronisch zieke partner of uw vader of moeder die door ouderdom zorg nodig heeft. Soms wilt of moet u uw mantelzorgtaken even overdragen aan een ander. U heeft respijt nodig, tijd voor uzelf: bijvoorbeeld voor ontspanning, om bij te tanken of tijd voor andere gezinsleden. Dan kunt u een beroep doen op respijtzorg.

Respijtzorg kan voor een enkele keer zijn, maar kan ook dienen om de zorg regelmatig even over te nemen. U kunt respijtzorg aanvragen bij uw gemeente (WMO). 
IJsselheem levert respijtzorg in Kampen, Genemuiden en Hasselt. In de gemeente Zwolle zijn er andere zorginstellingen die respijtzorg leveren. Welke dit precies zijn, kunt u navragen bij de gemeente Zwolle.

Logeerzorg

Een eigen, gezellige kamer. De ruimte om even alleen te kunnen zijn, of om te kiezen voor het samenzijn in de ontmoetingsruimte en deel te nemen aan de activiteiten. Logeerzorg is er voor u, om uw mantelzorger of een andere naaste die u verzorgt even te ontlasten of een uitstapje te laten maken. Zodat u daarna samen vol goede moed uw leven weer kunt voortzetten.

Let op: voor logeerzorg heeft u een Wlz-indicatie nodig. Lees hier hoe u een Wlz-indicatie kunt aanvragen (dit kan tot zes weken duren).

Crisisopname

Er zijn ook situaties waarin mensen echt acuut zorg nodig hebben. Omdat uw gezondheid plots verslechtert of omdat uw mantelzorger wegvalt, waardoor uw gezondheid in het geding is. IJsselheem onderneemt dan onmiddellijk actie. Een verzoek om crisisopname loopt meestal via uw huisarts.

Meer informatie of contact

Hebt u tijdelijk onderdak nodig? Heeft u vragen? Twijfelt u wat u moet doen? Bel of mail ons gerust om even te overleggen: 088-33 94400 of info@ijsselheem.nl.

Deel deze pagina