Zorgdienst

Personenalarmering

Wijkverpleging
De zender van de personenalarmering

Maakt u zich wel eens zorgen over wat er gebeurt, als u thuis onwel wordt of valt? Met personenalarmering bereikt u ons altijd, 24 uur per dag en 7 dagen in de week. Zo kunt u met een prettig en veilig gevoel zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen.

Meer informatie?

U kunt ons altijd bellen, mailen of gebruik het contactformulier.

Contactformulier

Wat is personenalarmering?

In een nare situatie heeft u met één druk op de knop direct contact met een medewerker. Dat geeft een veilig gevoel. Wij staan dag en nacht voor u klaar om u in geval van nood te helpen. Ook voor uw familie, vrienden en buren is dat een prettige gedachte. 

Hoe werkt personenalarmering?

Een zogenoemd personenalarmeringsapparaat wordt aangesloten op uw telefoonlijn. Dit apparaat heeft een luidspreker en een microfoon. Zelf draagt u een zender bij u. U drukt deze in geval van nood in, waardoor het alarmeringsapparaat wordt ingeschakeld. Via de luidspreker van het apparaat heeft u vervolgens direct contact met een medewerker. Daarvoor is het niet nodig om de telefoon op te nemen. De medewerker beoordeelt uw situatie en schakelt als dit nodig is de hulp in van onze wijkverpleging. Als u niet in staat bent om antwoord te geven dan komt er een direct een medewerker naar u toe. Als wij constateren dat u spoedeisende hulp nodig heeft, bellen wij het alarmnummer.

Personenalarmering van IJsselheem

IJsselheem biedt personenalarmering aan in de gemeentes Zwolle, Kampen en Zwartewaterland. Cliënten van de wijkverpleging van IJsselheem kunnen gebruik maken van de personenalarmering. Maar ook als u geen wijkverpleging ontvangt van IJsselheem kunt u onze personenalarmering aanvragen. De wijkverpleegkundige komt persoonlijk kennis met u maken en zal jaarlijks met u in gesprek gaan of uw situatie veranderd is. 

Kosten en vergoedingen

We werken voor de personenalarmering samen met CSI en Eurocross. Zij hebben met veel zorgverzekeraars afspraken rondom de vergoeding voor personenalarmering. Uw eigen bijdrage is afhankelijk van uw zorgverzekering met eventuele aanvullende polissen. 

Wilt u weten wat dit voor u persoonlijk betekent dan kunt u bellen met CSI (040-2062888), geef aan dat u graag de personenalarmering van IJsselheem ontvangt en zorg dat u uw verzekeringsgegevens bij de hand heeft.

Bekijk hier de tarieven:
Tarieven voor personenalarmering

Aanvragen

Voor het rechtstreeks aanvragen van personenalarmering kunt u het aanvraagformulier downloaden, printen, invullen en opsturen naar onze partner voor personenalarmering:   
CSI SERVICE, Postbus 99, 5595 ZH Leende.
Lees hier de algemene voorwaarden.

Opzeggen

Als u uw abonnement op personenalarmering wilt opzeggen neemt u dan contact op met de helpdesk van CSI 040-258 01 55.

Meer informatie of contact

Heeft u vragen over personenalarmering? Twijfelt u wat u moet doen? Mail of bel ons gerust om even te overleggen:
info@ijsselheem.nl of 088-33 94400 (op werkdagen bereikbaar tussen 08:00 en 18:00 uur).

Deel deze pagina