Historie van IJsselheem

Woonzorgconcern IJsselheem bestaat officieel sinds 1 juli 1997. Vier ouderenzorgorganisaties in Kampen bundelden hun krachten en gingen verder onder deze naam. De oorsprong van IJsselheem ligt al in de 13e eeuw. In die tijd is waarschijnlijk het Heilige Geestgasthuis gesticht, dat later opging in het Sint geertruidsgasthuis. In 1897 werden deze gasthuizen verenigd met het Sint Catharinagasthuis onder de naam Verenigde Gasthuizen. Deze organisatie die zich inzette voor goede ouderenzorg is de voorloper van het huidige IJsselheem.

IJsselheem
De Verenigde Gasthuizen stonden aan de basis van verpleeg- en revalidatiecentrum Myosotis en Woon-, zorg- en dienstencentrum Margaretha. In 1997 gingen zij een samenwerkingsverband aan met De Amandelboom en De Vijverhof en werd de Stichting Woonzorgconcern IJsselheem opgericht.

Het hebben en het aanbieden van een kwalitatieve hoge en goed gedifferentieerde ouderenzorg in de regio Kampen was in 1997 één van de uitgangspunten voor de samenwerking van De Vijverhof, De Amandelboom en De Verenigde Gasthuizen (Myosotis en Margaretha). De nieuwe te vormen organisatie zou een stimulerend effect op het beleid voor ouderenzorg in Kampen moeten hebben. Op 1 juli 2004 werden ook de locaties in IJsselmuiden, Hasselt, Genemuiden en Zwartsluis onderdeel van IJsselheem.

In 2008 breidde IJsselheem haar verzorgingsgebied uit. De toenmalige locaties van Isala Ouderenzorg, Nieuwe Haven, Weezenlanden, Werkeren en de stadswoningen kwamen erbij.

Locaties
IJsselheem biedt nu verschillende vormen van zorg en dienstverlening vanuit veertien locaties in de gemeenten Kampen, Zwartewaterland en Zwolle.

Kampen
Myosotis (ook hier gevestigd: Revalidatiecentrum IJsselheem)
De Amandelboom
De Vijverhof
Margaretha
Maarlenhof (IJsselmuiden)

Zwolle
Nieuwe Haven
Werkeren
Anna Heerkens
Theodora Vos de Wael
Wilhelmina van Sonsbeeck
Revalidatiecentrum IJsselheem

Zwartewaterland
De Schans
De Hazelaar
De Meente

Revalidatie
Wanneer u na een ziekenhuisopname niet direct naar huis terug kunt keren, is IJsselheem de plek om te revalideren. Dat kan zowel in Zwolle als in Kampen. In Zwolle is ons revalidatiecentrum gevestigd in de Isala Klinieken. Zo kunt u na een ziekenhuisopname onder hetzelfde dak terecht om te revalideren. Revalidatiecentrum IJsselheem zit in Zwolle in het ziekenhuis Isala. In Kampen kunnen cliënten revalideren binnen de locatie Myosotis op de afdeling Nieuwe Markt.

Wijkverpleging
Als u merkt dat u extra zorg nodig heeft, kan de wijkverpleegkundige u bijstaan met raad en daad. Hij of zij kijkt samen met u of uw naasten welke ondersteuning of verpleging u nodig heeft. We vragen altijd wat u zelf nog kunt, hoe het is gesteld met uw welzijn en waarbij uw familie of mantelzorgers mogelijk kunnen helpen. Dat is belangrijk. Zelfstandig wonen blijft immers het doel. IJsselheem biedt wijkverpleging aan in de gemeenten Kampen, Zwartewaterland en Zwolle. 

Dagbesteding en dagbehandeling
Dagbesteding is samen een fijne tijd beleven in een omgeving met veiligheid en structuur. We sluiten met onze activiteiten zoveel mogelijk aan op uw interesses en mogelijkheden. Samen maken we er steeds weer een zinvolle en gezellige dag van.

Wij organiseren dagbesteding in Kampen, IJsselmuiden, Zwolle, Hasselt, Genemuiden en Zwartsluis.

Woont u nog thuis en heeft u behandeling nodig in verband met Parkinson of COPD? In sommige gevallen is het mogelijk om deze behandeling in een groep te ontvangen (dagbehandeling/zorg in een groep) U ontvangt dan multidisciplinaire zorg van onze behandelaren onder de regie van de specialist Ouderengeneeskunde, in een groep van lotgenoten. Alles is gericht op het verbeteren van uw lichamelijke klachten waar mogelijk, het remmen van achteruitgang en het leren omgaan met blijvende beperkingen.

IJsselheem biedt Zorg in een groep/ dagbehandeling op de locaties Myosotis (Kampen) en Nieuwe Haven (Zwolle).

Ondersteunende diensten
In de hoofdlocatie Myosotis in Kampen bevinden zich de ondersteunende diensten van IJsselheem.

Deel deze pagina