Zorgdienst

Dagbesteding

Dagbesteding
Cliënten en begeleidster handwerken

Wilt u uw dag op een prettige manier doorbrengen? Wilt u onder de mensen zijn, samen koffie drinken, bewegen, activiteiten doen, of de krant lezen? Is het nodig om uw mantelzorger even te ontlasten? Misschien is dagbesteding iets voor u.

Meer informatie?

U kunt ons altijd bellen, mailen of gebruik het contactformulier.

Contactformulier

Wat is de dagbesteding?

Samen een fijne tijd beleven in een omgeving met veiligheid en structuur. We sluiten met onze activiteiten zoveel mogelijk aan op uw interesses en mogelijkheden. Hebt u behoefte aan rustigere activiteiten zoals de krant lezen, spelletjes en beweegactiviteiten? Of wilt u actiever zijn en wilt u creatief aan de slag, bakken of koken of naar buiten? Er is veel mogelijk! Samen maken we er steeds weer een zinvolle en gezellige dag van. Zo leeft u zelfstandig, zonder alleen te hoeven zijn en doet u prettige, nieuwe ervaringen en kennissen op.

Waar en wanneer bieden wij dagbesteding?

IJsselheem biedt dagbesteding van maandag tot en met zaterdag, twaalf dagdelen in de week. Per locatie is de dagbesteding op bepaalde dagen in de week open. Wij organiseren dagbesteding in Kampen, IJsselmuiden, Zwolle, Hasselt, Genemuiden, Zwartsluis, Hattem en Heerde. 

Wat zijn de kosten van dagbesteding?

Eigen bijdrage

Als u dagbesteding gebruikt op basis van de Wmo of Wlz, dan betaalt u hiervoor een eigen bijdrage. Het CAK stelt de hoogte van uw eigen bijdrage vast en stuurt u elke 4 weken een factuur. Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met het CAK

Vervoer

Als u dagbesteding gebruikt op basis van WLZ dan regelt IJsselheem het vervoer van en naar de dagbesteding. Heeft u een indicatie vanuit de Wmo? Dan bepaalt de gemeente of IJsselheem het vervoer regelt of dat u zélf het vervoer van en naar de dagbesteding regelt.

Maaltijd

Als u dagbesteding gebruikt op basis van de Wlz, dan hebt u recht op een eenvoudige broodmaaltijd tijdens de dagbesteding. Komt u via de Wmo of wilt u een warme maaltijd, soepje vooraf of toetje? Dan betaalt u hiervoor zelf.

Geïnteresseerd in dagbesteding?

Om in aanmerking te komen voor dagbesteding bij IJsselheem heeft u een indicatie nodig van de Wmo of WLZ.  Heeft u vragen? Twijfelt u wat u moet doen?  Mail of bel ons gerust om even te overleggen:
info@ijsselheem.nl of 088-33 94400 (op werkdagen bereikbaar tussen 08:00 en 18:00 uur)

Voor meer informatie over de Wmo kunt u terecht bij uw gemeente. Voor meer informatie over de Wlz kunt u terecht bij uw casemanager, wijkverpleegkundige of het CIZ.

Op de volgende locaties kunt u terecht voor Dagbesteding

Deel deze pagina