De Meente

De Meente is een vertrouwde ontmoetingsplek voor ouderen in Genemuiden en staat bekend om de goede sfeer en de aandacht voor elkaar.

Wonen in De Meente

Wonen in De Meente betekent dat u zoveel mogelijk u leven kunt leiden zoals u dat gewend bent. U kunt er zelfstandig wonen, omringd door uw naasten en ondersteund door ons zorgteam. Voor mensen met dementie biedt De Meente kleinschalig wonen: een vertrouwde omgeving met veiligheid en structuur.

De Meente huisvest ook allerlei diensten, zoals een fysiotherapeut, podoloog, masseur, pedicure en een kapper. Deze zijn er voor iedereen, zowel van binnen als van buiten het huis.

Een eigen appartement

De woningen in De Meente zijn licht en ruim, met een aparte slaapkamer en een eigen douche en toilet. Ze zijn geschikt voor ouderen die volledig zelfstandig willen wonen, maar er ook zeker van willen zijn dat alles in de toekomst goed is geregeld. Zo kunt u zelf de was doen en heeft u een eigen keukenblok, maar kunt u in het restaurant of in uw woning ook maaltijden van het restaurant gebruiken. Voorzieningen, activiteiten en zorg heeft u binnen handbereik. Mocht uw vraag naar zorg veranderen, dan bewegen wij met u mee.

Kleinschalig wonen

Mensen met dementie kunnen bij De Meente kleinschalig wonen. Dat betekent dat u met vijf of zes andere bewoners een huishouden deelt. U heeft uw eigen appartement en bent omringd door uw eigen spullen. Het dagelijks leven speelt zich af in de huiskamer, waar u samen met familie, verzorgenden en vrijwilligers kookt, eet en leeft. We willen u persoonlijk leren kennen, zodat we weten wat u gewoontes zijn en welke dingen u fijn vindt om te doen. Ook op de dagbesteding houden we daar graag rekening mee.

Dagbesteding

Voor mensen met dementie is geestelijk en lichamelijk actief blijven prettig en gezond. De Meente voorziet in dagbesteding met een uitgebreid en afwisselend programma van activiteiten. Samen een fijne tijd beleven in een omgeving met veiligheid en structuur.

Beweegtuin

In de beschutte binnentuin van De Meente is het heerlijk bij mooi weer. Een deel van de tuin is ingericht als ‘beweegtuin’. Bewoners kunnener, alleen of onder begeleiding, lichte oefeningen doen om lekker te bewegen en de zintuigen te prikkelen. Ook mensen van buiten De Meente zijn welkom in de beweegtuin.

Stichting De Meente

De Stichting Welzijn De Meente organiseert en financieert in Genemuiden tal van activiteiten voor ouderen, die niet uit het reguliere zorgbudget kunnen worden betaald, maar wel belangrijk zijn. Zo zijn er gezelligheidsmiddagen en informatieve avonden. Er zijn voor- en najaarsmarkten, zangkoren en uitstapjes met de bus. Alle ouderen uit Genemuiden zijn altijd van harte welkom. Vind meer informatie (en hoe u kunt doneren) op www.demeente.org.

Vrijwilligerswerk

Regelmatig zoeken wij nieuwe, enthousiaste vrijwilligers voor onze locaties die extra aandacht geven. Een kop koffie drinken, een wandeling maken of een activiteit doen. Iets voor jou? Lees hier meer over vrijwilligerswerk in de ouderenzorg.

Meer informatie of contact

Heeft u vragen over een verhuizing naar een locatie van IJsselheem? Lees hier meer over Wonen bij IJsselheem. Wilt u meer weten over wonen in De Meente? Twijfelt u wat u moet doen?  Mail of bel ons gerust om even te overleggen:
info@ijsselheem.nl of 088-33 94400 (op werkdagen bereikbaar tussen 08:00 en 18:00 uur).

De Meente

  • Dorus Rijkersstraat 2
  • 8281 DG Genemuiden
  • Vele faciliteiten
  • Zelfstandig leven
  • Persoonlijke aandacht

Neem een kijkje binnen

Kamer
Restaurant
Huiskamer

De Meente

  • Dorus Rijkersstraat 2
  • 8281 DG Genemuiden