Locatie

Maarlenhof IJsselmuiden

Maarlenhof {"id":7,"name":"IJsselmuiden","slug":"ijsselmuiden","created_at":"2021-08-18T12:21:32.000000Z","updated_at":"2021-08-18T12:21:32.000000Z"}

In Maarlenhof kent iedereen elkaar en blijven we samen bij de tijd. Maarlenhof heeft een sterke band met de omgeving en biedt tal van activiteiten om elkaar te ontmoeten.

Neem een kijkje binnen

fotogalerij
360 foto's
Restaurant
Kamer
Atrium (voor mensen met dementie)
Activiteitenruimte

Uniek aan Maarlenhof

Eigen winkeltje

Persoonlijke aandacht

Vele activiteiten

Wonen in Maarlenhof

Het restaurant en de mooie binnentuin zijn de plaatsen waar veel van onze activiteiten plaatsvinden. Niet alleen voor de bewoners, maar ook voor de mensen in de buurt. Ook uw familie en vrienden zijn altijd welkom voor een lekkere kop koffie, en spelletje of om mee te eten.

Maarlenhof biedt verpleging en verzorging op maat in mooie, ruime zorgappartementen. Daarnaast zijn er speciale groepswoningen voor mensen met dementie.

 

De appartementen

De ruime en lichte appartementen van Maarlenhof beschikken elk over een aparte slaapkamer, eigen douche en toilet en een keukenblok met magnetron. De maaltijden kunt u eten in het restaurant of in uw appartement. Voor uw huishouden kunt u steeds zelf bepalen wat u zelf wilt doen of waar u liever hulp bij heeft. Voor de was, bijvoorbeeld, of de kleine klusjes in huis. Ook als u meer zorg nodig zou hebben, is dat zo geregeld. Samen met u kijken we steeds naar uw wensen en behoeftes.

Bekijk hier de plattegronden van de woningen.

Kleinschalig wonen

De vier woningen voor mensen met dementie grenzen aan de binnentuin van Maarlenhof.
In iedere woning hebben de zes of zeven bewoners een eigen kamer. Douche en toilet worden twee aan twee gedeeld. Het dagelijks leven speelt zich af in de huiskamer, waar u met uw familie, verzorgenden en vrijwilligers kookt, eet en leeft. In het Proathuus worden spelletjes gedaan, wordt voorgelezen of kunnen de bewoners lekker bewegen.

Snoezelbadkamer

Maarlenhof beschikt over een ruime snoezelbadkamer, met aangepast licht, zachte muziek en aangename geuren. Met name voor mensen met dementie is dit een heerlijke plek om zich te ontspannen.

In Maarlenhof zijn de deuren open. Soms ook letterlijk. En als ze dicht zijn, zijn ze bewust niet op slot. Dat kan. Ook bij de kleinschalige woningen. De verzorgenden kennen de mensen en zijn altijd op zoek naar fijne en respectvolle oplossingen.

Dagbesteding

Voor mensen met dementie is geestelijk en lichamelijk actief blijven prettig en gezond. Maarlenhof voorziet in dagbesteding met een uitgebreid en afwisselend programma van activiteiten. Samen een fijne tijd beleven in een omgeving met veiligheid en structuur.

Philadelphia

Maarlenhof heeft een bijzondere samenwerking met Philadelphia – een organisatie voor mensen met een verstandelijke beperking – hun medewerkers en cliënten. Op doordeweekse dagen zorgen de cliënten van Philadelphia voor reuring in huis. Zij zetten hun kwaliteiten in als vrijwilliger. Ze helpen in de huishouding, met de was, in het restaurant en tijdens activiteiten. Daarnaast maken ze kleine artikelen die ze verkopen in ons winkeltje.

Vrijwilligerswerk

Regelmatig zoeken wij nieuwe, enthousiaste vrijwilligers voor onze locaties die extra aandacht geven. Een kop koffie drinken, een wandeling maken of een activiteit doen. Iets voor jou? Lees hier meer over vrijwilligerswerk in de ouderenzorg.

Meer informatie of contact

Heeft u vragen over een verhuizing naar een locatie van IJsselheem? Lees hier meer over Wonen bij IJsselheem. Wilt u meer weten over wonen in Maarlenhof? Twijfelt u wat u moet doen?  Mail of bel ons gerust om even te overleggen:
info@ijsselheem.nl of 088-33 94400 (op werkdagen bereikbaar tussen 08:00 en 18:00 uur).

Deel deze pagina