Myosotis

Verpleeg- en revalidatiecentrum Myosotis ligt aan de rand van de historische binnenstad van Kampen. De gebouwen en de prachtige tuin bieden een sfeervolle omgeving waar het prettig verblijven is.

Wonen in Myosotis

Wie Myosotis binnenloopt, wordt direct getroffen door de historie van het monumentale pand. Oude elementen van het vroegere Kamper stadsziekenhuis zijn mooi verweven in dit gastvrije en warme gebouw. Als zelfstandig wonen niet meer gaat, biedt Myosotis een beschermde leefomgeving waar we steeds kijken hoe u uw leven kunt leiden zoals u dat het liefste heeft.

Myosotis beschikt over een ruim restaurant. Hier komt iedereen samen. Voor cliënten, bewoners, bezoekers en medewerkers is het een prettige ontmoetingsplek.

Beschermd wonen

In Myosotis vormt u samen met vijf of zes andere bewoners een huishouden. Uw familie en vrienden zijn altijd welkom. Als ze dat willen, kunnen ze deelnemen aan de activiteiten en de maaltijd. Uw leefstijl en voorkeuren vormen de leidraad voor de zorg en ondersteuning die wij bieden. Zo creëren we samen een sfeer van thuis zijn, met de veiligheid en structuur waar de bewoners behoefte aan hebben.

Verpleeghuis

In het verpleeghuis wonen mensen met dementie, maar ook mensen met lichamelijke beperkingen. Wij bieden verpleging, verzorging, behandeling en begeleiding op maat in kleinschalige groepswoningen. Daarnaast is er een revalidatieafdeling voor mensen die bijvoorbeeld herstellen van een heupoperatie of hersenbloeding.

Behandelcentrum

In Myosotis huist ook een compleet behandelcentrum. U kunt hier terecht voor revalidatie, fysiotherapie, logopedie, ergotherapie en psychologische behandeling. Meer informatie over de verschillende behandelingen kunt u vinden bij onze Zorgdiensten.

Dagbesteding met behandeling

Myosotis heeft een uitgebreid dagbestedingaanbod voor ouderen met een somatische of psychogeriatrische zorgvraag en voor ouderen met een geronto-psychiatrische achtergrond. Hierin wordt een gevarieerd dagprogramma geboden. De activiteiten richten zich met name op het geestelijk en lichamelijk actief blijven en op welzijn en welbevinden. Vraag gerust eens naar de mogelijkheden.

Palliatieve zorg

Binnen Myosotis is De Melmerhof te vinden. Deze locatie is gespecialiseerd in hospicezorg en heeft een aantal appartementen hiervoor ingericht. De palliatieve zorg wordt in nauw overleg met u en de mensen om u heen ingezet. Wij bieden verpleegkundige, medische, maatschappelijke en geestelijke zorg. Net waar uw behoefte ligt.

Vrijwilligerswerk

Regelmatig zoeken wij nieuwe, enthousiaste vrijwilligers voor onze locaties die extra aandacht geven. Een kop koffie drinken, een wandeling maken of een activiteit doen. Iets voor jou? Lees hier meer over vrijwilligerswerk in de ouderenzorg.

Meer informatie of contact

Heeft u vragen over een verhuizing naar een locatie van IJsselheem? Lees hier meer over Wonen bij IJsselheem. Wilt u meer weten over wonen in Myosotis? Twijfelt u wat u moet doen?  Mail of bel ons gerust om even te overleggen:
info@ijsselheem.nl of 088-33 94400 (op werkdagen bereikbaar tussen 08:00 en 18:00 uur).

  • Veelzijdig zorgaanbod
  • Beschermd wonen
  • Persoonlijke aandacht

Neem een kijkje binnen

Huiskamer
Oefenruimte fysiotherapie
Huiskamer
Restaurant
Huiskamer