Margaretha

Op de plek van Margaretha aan de Burgwal in Kampen wordt al eeuwen zorg verleend. Dit huis staat middenin de samenleving en is een echt ontmoetingsplek voor Kampenaren.

Wonen in Margaretha

Margaretha is een begrip in Kampen. Het huis ligt op een prachtige locatie in het centrum van de stad. Margaretha is als een bijenkorf. Waar ouderen middenin de samenleving staan, waar maatschappelijke organisaties actief zijn, Kampenaren in en uit lopen en waar wordt gewoond, gewerkt en geleefd.

Woningen in Margaretha

Wie komt wonen in Margaretha, huurt een woning van IJsselheem, DeltaWonen of Stichting De Verenigde Gasthuizen en woont volledig zelfstandig. De ruime en lichte woningen verschillen in grootte, maar beschikken allemaal over een aparte slaapkamer, een eigen douche en toilet. Koken doet u zelf, net als in uw vorige huis. En als dat niet meer lukt of als u liever uit eten gaat, komt u eten in restaurant MaGreet, waar ‘puur, eerlijk en vers’ hoog in het vaandel staan.

Huurappartementen

Waarschijnlijk verhuist u naar Margaretha omdat u meer zorg nodig heeft dan voorheen. Maar uw manier van leven houden we graag zo goed mogelijk in stand. U sociale omgeving verhuist met u mee. En temidden van uw eigen spullen kunt u uw leven leiden zoals u dat het liefste doet.

De appartementen in Margaretha zijn uitermate geschikt voor de oudere die zich nog prima redt, maar zich tegelijk graag voorbereidt op de toekomst. Sociale contacten, activiteiten, voorzieningen en wijkverpleging vanuit Margaretha zijn binnen handbereik. En heeft u ooit meer zorg nodig, dan kijken we samen met u graag naar alle mogelijkheden.

Vele activiteiten

In het bekende Atrium van Margaretha hebben tal van maatschappelijke organisaties hun stek. Daarmee heeft Margaretha ook een sterke band met haar omgeving; mensen lopen in en uit. Op de gangen en in de binnentuin heerst dan weer een prettige rust om lekker te ontspannen.

Vrijwilligerswerk

Regelmatig zoeken wij nieuwe, enthousiaste vrijwilligers voor onze locaties die extra aandacht geven. Een kop koffie drinken, een wandeling maken of een activiteit doen. Iets voor jou? Lees hier meer over vrijwilligerswerk in de ouderenzorg.

Meer informatie of contact

Heeft u vragen over een verhuizing naar een locatie van IJsselheem? Lees hier meer over Wonen bij IJsselheem. Wilt u meer weten over wonen in Margaretha? Twijfelt u wat u moet doen?  Mail of bel ons gerust om even te overleggen:
info@ijsselheem.nl of 088-33 94400 (op werkdagen bereikbaar tussen 08:00 en 18:00 uur).

  • Unieke locatie
  • Zelfstandig wonen
  • Vele activiteiten

Neem een kijkje binnen

Restaurant
Kamer
Oefenruimte fysiotherapie
Huiskamer
Vergaderruimte