De Schans

De Schans ademt de sfeer van Zwartsluis, met een heus Schipperscafé en vitrines met bootjes. Het is in het dorp een geliefde plek waar ouderen en andere inwoners graag samenkomen.

Wonen in De Schans

Tekenend voor De Schans is dat het huis met een burgerinitiatief ooit van sluiting werd gered. Het dorp is gehecht aan deze locatie. De woningcorporatie WelWonen is de eigenaar van het gebouw, IJsselheem verstrekt de zorg en de Stichting Nieuwe Schans houdt het huis actief en middenin de samenleving.

De Schans betrekt bewoners graag actief bij alles wat er gebeurt. Zelfredzaamheid vinden we belangrijk. Dat u zelf kunt kiezen wat u doet, en hoe u uw leven wilt leiden. De Schans biedt verschillende vormen van wonen aan.

Appartementen

In De Schans huurt u een appartement van Wel Wonen. Hier woont u zelfstandig en beschermd tegelijk. Elk appartement heeft een eigen douche en toilet en een keukenblok met magnetron. Iedere middag bereidt Anne’s Kokerij de warme maaltijd in de keuken van De Schans. Deze kunt u gebruiken in ons restaurant of in uw eigen appartement.

Wonen buiten De Schans

Aangrenzend aan De Schans zijn ook appartementen te huur. Deze huurt u van Wetland Wonen. U woont er volledig zelfstandig en heeft er zelfs een eigen tuintje of balkon. Tegelijkertijd kunt u gebruikmaken van alle voorzieningen en zorg van De Schans. Op basis van uw persoonlijke behoeftes en wensen stellen we samen vast met welke zorg we u kunnen ondersteunen zodat u kunt leven zoals u dat wilt.

Lang blijven wonen

Waarschijnlijk verhuist u naar De Schans omdat u meer hulp nodig heeft dan voorheen. Maar omringd door de mensen om u heen kunt u uw leven voortzetten zoals u dat gewend bent. En verandert er iets, bijvoorbeeld omdat u meer zorg nodig heeft, dan staat IJsselheem klaar om met u naar de mogelijkheden te kijken.

Kleinschalig wonen

Mensen met dementie kunnen bij De Schans kleinschalig wonen. Dat betekent dat u met een kleine groep van bewoners een huishouden deelt. U heeft uw eigen appartement en bent omringd door uw eigen spullen. Het dagelijks leven speelt zich af in de huiskamer, waar u samen met familie, verzorgenden en vrijwilligers kookt, eet en leeft. We willen u graag persoonlijk leren kennen, zodat we weten wat u gewoontes zijn en welke dingen u fijn vindt om te doen.

Activiteiten

Bij De Schans wordt van alles georganiseerd, vaak samen met andere organisaties in Zwartsluis. Zo kunt u worden opgehaald en teruggebracht als u op zondag naar de kerk wilt. Veel aandacht gaat naar creatieve activiteiten. Zo is er een Open Atelier waar mensen van binnen en buiten De Schans samenwerken. Elke jaar organiseren we een groot evenement vanuit deze creatieve dagbesteding: een modeshow, handgemaakte sieraden, een expositie of een marktverkoop.

Ook de week heeft een hoop vaste momenten om samen door te brengen. Zaterdagavond is de vaste borrelavond, op zondagavond is er zang en wordt er gelezen uit de Bijbel. En op woensdagmiddag eten we een lekkere snack en kunt u deelnemen aan de bingo. Eens per jaar maken we een boottocht over de IJssel en iedereen is van harte uitgenodigd om deel te nemen aan het Schanskoor. En dit is nog maar een greep uit de vele activiteiten.

Dagbesteding

Voor mensen met dementie is geestelijk en lichamelijk actief blijven prettig en gezond. De Schans voorziet in dagbesteding met een uitgebreid en afwisselend programma van activiteiten. Samen een fijne tijd beleven in een omgeving met veiligheid en structuur.

Stichting Zorgvoorziening De Nieuwe Schans

De vrienden van IJsselheem financieren ontspanningactiviteiten en voorzieningen voor de bewoners van De Schans, die niet uit het reguliere zorgbudget kunnen worden betaald, maar wel belangrijk zijn. Gelukkig heeft IJsselheem echte vrienden. Lees hier meer over de Stichting Zorgvoorziening de Nieuwe Schans.

Vrijwilligerswerk

Regelmatig zoeken wij nieuwe, enthousiaste vrijwilligers voor onze locaties die extra aandacht geven. Een kop koffie drinken, een wandeling maken of een activiteit doen. Iets voor jou? Lees hier meer over vrijwilligerswerk in de ouderenzorg.

Meer informatie of contact

Heeft u vragen over een verhuizing naar een locatie van IJsselheem? Lees hier meer over Wonen bij IJsselheem. Wilt u meer weten over wonen in De Schans? Twijfelt u wat u moet doen?  Mail of bel ons gerust om even te overleggen:
info@ijsselheem.nl of 088-33 94400 (op werkdagen bereikbaar tussen 08:00 en 18:00 uur).

De Schans

  • Purperreigerlaan 34
  • 8064 DC Zwartsluis
  • Kleinschalig wonen
  • Sociaal actief
  • Vele activiteiten

Neem een kijkje binnen

Kamer
Restaurant en schipperscafé
Restaurant en schipperscafé (2)

De Schans

  • Purperreigerlaan 34
  • 8064 DC Zwartsluis