Zorgdienst

Revalidatie

Revalidatie en behandeling
Medewerker van IJsselheem bukt naast de cliënt in rolstoel in een revalidatiezaal.

Als u thuis of in het ziekenhuis een behandeling hebt ondergaan, staat u aan het begin van een heel traject om te herstellen en uw leven weer op te pakken.

Meer informatie?

U kunt ons altijd bellen, mailen of gebruik het contactformulier.

Contactformulier

Echte aandacht

Revalideren vraagt echte aandacht. U volgt niet alleen therapieën, maar u bereidt zich ook voor op uw leven na de revalidatie: de dingen weer kunnen doen zoals u ze gewend was. Bij IJsselheem kunt u revalideren in één van onze revalidatiecentra in Zwolle of Kampen of vanuit huis. Ook bieden wij revalidatie en behandeling aan cliënten die bij IJsselheem wonen op onze locaties in Kampen en Zwolle.

Onze behandelaren zijn gespecialiseerd in zogenoemde complexe zorgvragen. Bij een complexe zorgvraag spelen meerdere zorgvragen tegelijk. Dat is bijvoorbeeld vaak zo bij een aandoening zoals MS, Parkinson of COPD. Of als er na een beroerte sprake is van problemen in de motoriek, spraak en cognitie. Bij complexe zorgvragen zijn dan ook meerdere behandeldisciplines betrokken. Denk aan een fysiotherapeut samen met een ergotherapeut of een logopedist. We noemen dit een multidisciplinaire aanpak. Welke en hoeveel disciplines betrokken zijn bij uw revalidatie, hangt af van uw situatie en de therapieën die u nodig heeft voor uw herstel. Elke vraag is maatwerk en dan is het fijn om te weten dat IJsselheem alle disciplines in huis heeft. Onze specialist ouderengeneeskunde kijkt samen met u hoe wij u het beste kunnen helpen. Hij of zij heeft altijd de regie over uw behandeling. 

Uw vraag wordt bij ons dus met een brede blik bekeken. De betrokken behandelaren stellen samen met u een behandelplan op waarin uw revalidatiedoelen staan en bespreken dit plan regelmatig met u. 

Lees meer over revalideren vanuit uw eigen huis

Lees meer over revalideren in onze revalidatiecentra in Zwolle en Kampen

Meer informatie of contact

Heeft u vragen? Twijfelt u wat u moet doen? Bel of mail ons gerust om even te overleggen: 088-33 94400 of info@ijsselheem.nl.

Op de volgende locaties kunt u terecht voor Revalidatie

Deel deze pagina