Zorgdienst

Revalideren vanuit huis

Revalidatie en behandeling
Medewerker helpt cliënt met een theekoker vullen onder de kraan

Na een val, een operatie of bij een chronische aandoening is rustig herstellen en zelfstandig kunnen blijven wonen niet vanzelfsprekend. Er komt veel op u af en bijkomende problemen kunnen ervoor zorgen dat u extra zorg nodig heeft.

Meer informatie?

U kunt ons altijd bellen, mailen of gebruik het contactformulier.

Contactformulier

IJsselheem biedt intensieve revalidatiezorg vanuit de thuissituatie. Ook als u terugkeert naar huis na verblijf in een van onze revalidatiecentra in Zwolle of Kampen, kan een behandeling waar nodig vanuit huis worden voortgezet. U kunt komen revalideren op onze locaties, waar we oefenzalen tot onze beschikking hebben, of wij komen bij u thuis. Daarnaast kan de wijkverpleging van IJsselheem een belangrijke rol spelen in uw herstel.

Meerdere specialisten, één plan 

Wij zijn gespecialiseerd in revalidatie bij een complexe zorgvraag. Er spelen dan meerdere zorgvragen tegelijk, waardoor er ook meerdere behandelaren betrokken zijn bij uw revalidatietraject. Het multidisciplinaire team dat u omringt bestaat uit behandelaren die gespecialiseerd zijn in de therapieën die u nodig heeft. Denk bijvoorbeeld aan fysiotherapie, ergotherapie, logopedie, psycholoog of diëtist. De specialist ouderengeneeskunde heeft de regie en is eindverantwoordelijk over uw behandelplan. Hij of zij maakt kennis met u, inventariseert uw vragen, bespreekt met u een voorstel voor behandeling en betrekt daarbij ook uw informele netwerk.  

IJsselheem heeft alle disciplines in huis en jarenlange ervaring met deze multidisciplinaire aanpak. Daardoor is er een brede blik op uw vraag; de betrokken behandelaren bespreken regelmatig de voortgang van de behandeling met u en met elkaar. Ook kijken we aan de hand van uw vorderingen of we uw behandeling moeten bijstellen. Alles wordt vastgelegd in één behandelplan.

Meer weten? 

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie. Lees ook meer over revalideren bij IJsselheem in onze revalidatiecentra in Zwolle en Kampen.

Deel deze pagina