Zorgdienst

Diëtetiek

Zorgdiensten
Eten wat geserveerd wordt

De juiste voeding helpt bij prettig ouder worden. Diëtetiek is voor cliënten die problemen hebben met eten, hun gewicht of spiermassa bijvoorbeeld als gevolg van een ziekte. Een dieetadvies wordt op maat gemaakt.

Meer informatie?

U kunt ons altijd bellen, mailen of gebruik het contactformulier.

Contactformulier

Wanneer biedt diëtetiek uitkomst? 

We snappen dat het ook belangrijk is dat u van eten kunt genieten. Dat is niet altijd vanzelfsprekend. De diëtiste is een expert in voeding. Zij helpt u de juiste voedingsstoffen binnen krijgen. Ze adviseert bijvoorbeeld een eiwitrijke voeding voor behoud van voldoende spiermassa. Uw behandeling draait om de doelen die u wilt bereiken. 

  • Hebt u moeite met slikken of kauwen?  
  • Hebt u steeds minder trek? Smaakt het eten niet? 
  • Heeft u last van over- of ondergewicht? 
  • Merkt u dat uw spierkracht afneemt? 

Daarnaast wordt een diëtist waar nodig ingeschakeld bij verminderde nierfunctie, longproblematiek, oncologie, diabetes of darm- en maagklachten. 

U kunt er niet altijd zelf iets aan doen. Het kan horen bij ouder worden. Door de medische en voedingskundige kennis kan de diëtist beoordelen welke voeding u nodig heeft. Tijdens een gesprek met u zal er een persoonlijk voedingsadvies worden opgesteld.  

De diëtist brengt uw eetgewoontes, medicijngebruik en leefstijl in kaart. Vervolgens geeft de diëtist een advies op maat. Zo is het mogelijk om uw weerstand te verhogen, sneller te herstellen na een ziekte of operatie, een gezond gewicht te behouden of te bereiken, beter te slikken of kauwen. Het doel is dat u zich fitter voelt. Dat begint bij voldoende, lekker en gezond eten. 

Multidisciplinaire samenwerking 

Bij complexe zorgvragen zijn meerdere behandeldisciplines betrokken. Denk aan een diëtist samen met een fysiotherapeut, logopedist of een ergotherapeut. Dit heet een multidisciplinaire aanpak. Welke en hoeveel disciplines betrokken zijn, hangt af van uw situatie en de therapieën die u nodig heeft voor uw herstel. 

Door met meer disciplines samen te werken, benaderen we uw vraag vanuit een breder perspectief. Wij stellen samen met u een behandelplan op, waarin uw revalidatiedoelen staan. Vanzelfsprekend beslist u mee. Vertel ons gerust wat u zelf denkt wat goed voor u is. Daar is ruimte voor. We werken samen aan uw herstel. 

Ook is onze diëtiste aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Diëtisten (NVD), Diëtisten Geriatrie en Ouderen (DGO) en ingeschreven in het kwaliteitsregister paramedici. 

Wilt u meer informatie of een afspraak maken? 

Heeft u vragen? Twijfelt u wat u moet doen? Mail of bel ons gerust om even te overleggen:
info@ijsselheem.nl of 088-33 94400 (op werkdagen bereikbaar tussen 08:00 en 18:00 uur).

Onze mensen

Onze mensen

Deel deze pagina