De Vijverhof

In de Vijverhof is altijd wat te doen. De stamtafel nodigt uit om een praatje te maken. De mensen kijken er naar elkaar om. Zo leeft u in saamhorigheid met anderen het leven zoals u het wilt.

Wonen in De Vijverhof

In De Vijverhof kennen mensen elkaar. Er wordt naar u gevraagd als u ontbreekt aan tafel of bij die ene activiteit waar u anders zo trouw naar toe gaat. Die aandacht hebben onze medewerkers ook. Ze laten u vrij als u dat wilt, maar stappen op u af of maken een praatje als ze merken dat het nodig is. De Vijverhof kent verschillende woonvormen.

Huurwoningen

Rondom het ‘oude verzorgingshuis’ van De Vijverhof staan 83 huurwoningen voor senioren. Dit zijn ruime woningen die voorheen min of meer losstonden van De Vijverhof en nu beschutting vinden onder hetzelfde dak. Deze huurwoningen zijn uitermate geschikt voor de oudere die zich nu prima redt, maar zich tegelijk graag voorbereidt op de toekomst. Sociale contacten, activiteiten, voorzieningen en zorg zijn er binnen handbereik. Vanuit de voordeur loopt u overdekt en behaaglijk naar het hart van De Vijverhof – het restaurant waar mensen elkaar ontmoeten, waar wordt geleefd.

De appartementen

Voor wie meer beschermd wil of moet wonen, en het koken graag aan anderen overlaat, heeft De Vijverhof 89 ruime en lichte huurappartementen. Hier kan men zelfstandig wonen en verzorgt De Vijverhof maaltijden die u in het restaurant of in uw appartement kunt gebruiken. Voor uw huishouden kunt u steeds zelf bepalen wat u zelf wilt doen of waar u liever hulp bij heeft. Voor de was, bijvoorbeeld, of de kleine klusjes in huis.

Verpleeghuiszorg

Als u meer zorg nodig heeft, kijken we samen met u welke oplossingen er zijn. Zo nodig bieden we dag en nacht verpleging, verzorging en begeleiding. De zorgappartementen zijn bestemd voor ouderen die niet meer zelfstandig kunnen wonen en beschikken over een zorgindicatie. Ook zijn er een aantal appartementen beschikbaar voor mensen met somatische problematiek.

Personenalarmering

Bij nood zijn wij nooit ver weg. Iedere bewoner heeft namelijk zogenoemde personenalarmering waarmee u in een nare situatie altijd direct contact kunt leggen met het team van De Vijverhof of de wijkverpleging. Dat geeft een veilig gevoel.

Fysiotherapie

De fysiotherapeut in De Vijverhof is er niet alleen voor bewoners. Het is eerstelijnszorg, wat betekent dat iedereen, jong en oud, er gebruik van kan maken.

Dagbesteding

Voor mensen met dementie is geestelijk en lichamelijk actief blijven prettig en gezond. De Vijverhof voorziet in dagbesteding met een uitgebreid en afwisselend programma van activiteiten. Samen een fijne tijd beleven in een omgeving met veiligheid en structuur.

Vrijwilligerswerk

Regelmatig zoeken wij nieuwe, enthousiaste vrijwilligers voor onze locaties. Die bewoners net iets meer aandacht geven dan zorgmedewerkers en familie. Een kop koffie drinken, een wandeling maken of een activiteit doen. Iets voor jou? Lees hier meer over vrijwilligerswerk in de ouderenzorg.

Meer informatie of contact

Heeft u vragen over een verhuizing naar een locatie van IJsselheem? Lees hier meer over Wonen bij IJsselheem. Wilt u meer weten over wonen in Anna De Vijverhof? Twijfelt u wat u moet doen?  Mail of bel ons gerust om even te overleggen:
info@ijsselheem.nl of 088-33 94400 (op werkdagen bereikbaar tussen 08:00 en 18:00 uur).

  • Sociale omgeving
  • Vele activiteiten
  • Persoonlijke aandacht

Neem een kijkje binnen

Restaurant
Activiteitenruimte
Kamer
Kamer