Theodora Vos de Wael

Theodora Vos de Wael is een huis in de Kamperpoort waar ouderen met dementie kleinschalig wonen. In een veilige en huiselijke omgeving en omringd door een warme kring van naasten, medewerkers en vrijwilligers. U houdt zoveel mogelijk de regie.

Wonen in Theodora Vos de Wael

Mantelzorgers willen én kunnen veel. Toch komt er een moment dat langer zelfstandig wonen echt niet meer kan. Verhuizen is dan vaak pittig. Voor de mens met dementie, omdat hij of zij zich in het begin ontheemd kan voelen. Voor de familie, omdat de zorg zwaar drukte. Vanzelfsprekend mag een ieder die eerste weken even op adem komen. Daarna zien we elkaar geregeld. Net als voorheen gaan naasten immers op bezoek bij hun dierbare. Wanneer en zo vaak als ze willen. De kleinschaligheid maakt de wederzijdse betrokkenheid groot. We blijven met elkaar in gesprek over wensen, gewoontes en verwachtingen. In goed overleg is er veel mogelijk. Zoals gezellig blijven eten en logeren.

Zorgleefplan

Op het moment dat iemand bij ons komt wonen, vragen wij de naasten om zijn of haar levensgeschiedenis op te schrijven. We willen graag meer weten van het leven, het karakter en de gewoontes en de voorkeuren van de bewoner. Dat schept een fijne band en is een onmisbare basis voor het zorgleefplan dat het zorgteam van Theodora Vos de Wael, samen met de naasten, de specialist ouderengeneeskunde en de psycholoog opstelt. Alle medewerkers die bij de bewoner zijn betrokken, van de fysiotherapeut en de logopedist tot de dietist en de activiteitenbegeleider, houden dit zorgleefplan bij. 

De naasten blijven volledig betrokken bij het zorgleefplan. Zo hebben ze inzicht in de persoonlijke agenda en praten we samen over wat de bewoner in deze levensfase nodig heeft.

De dagelijkse dingen

Iedere bewoner heeft zijn eigen ritme. In Theodora Vos de Wael leven we daarnaar - onze medewerkers zijn er wanneer ze nodig zijn. Dus graag vroeg op of liever uitslapen? Het kan. Net als helpen in het huishouden. Van samen op pad voor een boodschap in de buurt tot het vouwen van een wasje of ‘t roeren in de soep. Niet omdat het moet, maar omdat het een sfeer creëert van thuis – waar de mens met dementie kan zijn wie hij is. Daarbij vormt het persoonlijke levensverhaal het uitgangspunt.

Aandacht

Wanneer het dementieproces doorgaat, worden ook de dagelijkse dingen minder gewoon. Mensen voelen zich soms angstig, verdrietig of eenzaam. Niet alles lukt meer. Oog hebben voor deze fase, aandacht geven en inspelen op de beleving van de bewoner, zijn belangrijk. Soms is het goed om er gewoon te zijn. Nabijheid laten ervaren. Dat geldt voor familie, de vrijwilligers én de professionele zorg. Toch zijn ook activiteiten heel belangrijk, hoe klein soms ook. Een wandelingetje maken, voorgelezen worden of samen luisteren naar muziek. Voor bewoners, verzorgers én mantelzorgers fijn om te doen.

Kleinschalig wonen

In Zorghuis Theodora Vos de Wael hebben bewoners ieder een ruime zit-/slaapkamer. Deze kan met eigen meubels worden ingericht. De vertrouwde stoel in de hoek, een kastje, tv en andere spulletjes. Foto’s aan de muur. Over het stofvrij houden maken we samen goede afspraken. Ook in de gemeenschappelijke woonkamer kunnen in overleg eigen meubels worden toegevoegd, waardoor een prettige en herkenbare sfeer ontstaat.

Een heem in de buurt

Theodora Vos de Wael wil een heem zijn in de buurt, een ontmoetingsplek in de Kamperpoort. Met een binnentuin en een multifunctionele ruimte die beschikbaar is voor een welzijnsactiviteit, feestje of gewoon een praatje. Voor ouderen die graag een kopje koffie komen drinken. Voor familie en mantelzorgers die er met hun naasten, en wellicht met medebewoners, gezellig willen samen zijn of eventueel een activiteit willen doen. En voor de onmisbare vrijwilligers, die er hun tijd en aandacht inzetten en net als wij van betekenis willen zijn voor onze ouderen. Ook het restaurant in de Nieuwe Haven staat tot uw beschikking.

Vrijwilligerswerk

Regelmatig zoeken wij nieuwe, enthousiaste vrijwilligers voor onze locaties. Die bewoners net iets meer aandacht geven dan zorgmedewerkers en familie. Een kop koffie drinken, een wandeling maken of een activiteit doen. Iets voor jou? Lees hier meer over vrijwilligerswerk in de ouderenzorg.

Meer informatie of contact

Heeft u vragen over een verhuizing naar een locatie van IJsselheem? Lees hier meer over Wonen bij IJsselheem. Wilt u meer weten over wonen in Theodora de Vos de Wael? Twijfelt u wat u moet doen?  Mail of bel ons gerust om even te overleggen:
info@ijsselheem.nl of 088-33 94400 (op werkdagen bereikbaar tussen 08:00 en 18:00 uur).

Theodora Vos de Wael

  • Lijnbaan 10
  • 8011 AR Zwolle
  • Kleinschalig wonen
  • Persoonlijke aandacht
  • Betrokken vrijwilligers

Neem een kijkje binnen

Huiskamer
Slaapkamer
Huiskamer

Theodora Vos de Wael

  • Lijnbaan 10
  • 8011 AR Zwolle