De Amandelboom

De Amandelboom is een uniek en eigentijds huis waar u uw leven kunt leiden zoals u dat wilt. In Kampen staat het huis bekend om de unieke kerkzaal die volop wordt gebruikt.

Wonen in De Amandelboom

De Amandelboom valt op door de ruimte, het licht en de gastvrije ontvangst. In De Amandelboom heeft iedere bewoner of elk echtpaar een eigen appartement. De Amandelboom heeft huurappartementen voor zelfstandig wonen en beschikt over appartementen voor beschermd wonen.

Huurappartementen

Als u een appartement huurt in de linkervleugel van De Amandelboom of in De Wederick, het losstaande bijgebouw, woont u volledig zelfstandig. In uw eigen sociale omgeving, tussen uw vertrouwde spullen en verzekerd van goede hulp als dat nodig is. Op basis van uw persoonlijke behoeftes en wensen stellen we samen vast met welke zorg we u kunnen ondersteunen zodat u kunt leven zoals u dat wilt.

Appartementen met beschermd wonen

De ruime en lichte appartementen in het verzorgings- en verpleeghuis hebben elk een aparte slaapkamer, een eigen douche en toilet en een keukenblok met magnetron. De warme maaltijd wordt iedere middag opgediend in het restaurant. Maar als u dat wilt, kunt u natuurlijk ook in uw eigen appartement eten.

Samen met u kijken we steeds wat u het liefst zelf doet en wat de dingen zijn waarbij we u kunnen helpen. De was, bijvoorbeeld, of klusjes in huis. Wat ook uw voorkeur is, u staat er nooit alleen voor.

Lang blijven wonen

Waarschijnlijk verhuist u naar De Amandelboom omdat u meer hulp nodig heeft dan voorheen. Maar omringd door de mensen om u heen kunt u uw leven voortzetten zoals u dat gewend bent. En verandert er iets, bijvoorbeeld omdat u meer zorg nodig heeft, dan staat IJsselheem klaar om met u naar de mogelijkheden te kijken.

Kerkelijke activiteiten

In Kampen staat De Amandelboom bekend om de unieke kerkzaal, met grote glas-in-loodramen. De dominee verzorgt er elke week een kerkdienst en geregeld treedt er een koor op voor de bewoners. De kerkzaal is ook de vaste stek van de Bijbelkring en wordt gebruikt voor tal van speciale gelegenheden.

Dagbesteding

Voor mensen met dementie is geestelijk en lichamelijk actief blijven prettig en gezond. De Amandelboom voorziet in dagbesteding met een uitgebreid en afwisselend programma van activiteiten. Samen een fijne tijd beleven in een omgeving met veiligheid en structuur.

Vrijwilligerswerk

Regelmatig zoeken wij nieuwe, enthousiaste vrijwilligers voor onze locaties die extra aandacht geven. Een kop koffie drinken, een wandeling maken of een activiteit doen. Iets voor jou? Lees hier meer over vrijwilligerswerk in de ouderenzorg.

Meer informatie of contact

Heeft u vragen over een verhuizing naar een locatie van IJsselheem? Lees hier meer over Wonen bij IJsselheem. Wilt u meer weten over wonen in De Amandelboom? Twijfelt u wat u moet doen?  Mail of bel ons gerust om even te overleggen:
info@ijsselheem.nl of 088-33 94400 (op werkdagen bereikbaar tussen 08:00 en 18:00 uur).

  • Eigentijdse woonomgeving
  • Persoonlijke aandacht
  • Kerkelijke activiteiten

Neem een kijkje binnen

Restaurant
Huiskamer
Huiskamer/leeshoek
Appartement