Werkeren

Goede zorg, een gezellig verenigingsleven en een bruisend Grand Café. Kom binnen bij Werkeren en ervaar het zelf!

Wonen in Werkeren

U verhuist naar Werkeren als volledig zelfstandig wonen te veel van u vraagt. Wonen in Werkeren betekent wonen in uw eigen appartement. De beschermde leefomgeving en nabijheid van zorg maken dat u uw leven kunt inrichten zoals u dat wilt.

Lang blijven wonen

Zoals u voor verhuizing naar Werkeren al werd ondersteund door uw naasten, huisarts en andere zorgverleners, zo zal dat ook na verhuizing zijn. Samen kijken we naar uw behoeftes en wensen. Komen daar veranderingen in, dan heeft IJsselheem alles in in huis om u zo lang mogelijk in uw eigen appartement te ondersteunen.

Huren

Werkeren kent acht verdiepingen en een begane grond met een Grand Café. Wie op de bovenste verdiepingen van Werkeren een appartement huurt van Woonzorg Nederland, woont zefstandig. U kunt er zelf koken, op pad voor de boodschappen en de was doen. Wat dit nieuwe huis bijzonder maakt, is de omgeving. Met buren die net als u al wat ouder zijn en alle voorzieningen van Werkeren en Stadshagen dichtbij. Heeft u zorg nodig, dan kunt u een beroep doen op de wijkverpleging van IJsselheem.

Zorgappartementen

Op de tweede en derde verdieping heeft IJsselheem zelfstandige appartementen voor ouderen die meer zorg en bescherming nodig hebben. Elk zorgappartement heeft een woon- slaapkamer, eigen douche en toilet en een keukenblok met magnetron. Iedere avond wordt er een warme maaltijd geserveerd in het Grand Café. De broodmaaltijden verzorgt u zelf of met hulp van uw mantelzorgers. Maar wij kunnen daarbij ook hulp bieden.

Beschermd wonen met extra dagstructuur en begeleiding

Het bijzondere aan Werkeren is de plek die het biedt aan mensen met psychische problematiek. Zij wonen op de tweede en derde verdieping. In de grote woonkeuken op de tweede verdieping wordt samen gekookt en gegeten. De gezellige zitkamer is een prima plek voor een huiskamergesprek, om tv te kijken of andere gezamenlijke activiteiten te ondernemen.

Dagbesteding

Twee dagen in de week komen de bewoners met psychische problematiek samen voor een eigen dagbesteding. Het uitgangspunt is: wat vindt u leuk en wat zijn uw mogelijkheden? ‘Welzijn op maat’ noemen we dat. Handwerken, schilderen, breien of op een andere manier iets creatiefs doen, alleen of samen. Net wat u prettig vindt. De woonkeuken en zitkamer zijn er al met prachtige creaties door aangekleed.

Zorg

Woont u in een zorgappartement, dan wordt u ook ondersteund door een zorgteam van Werkeren. In dit kleine team van verzorgenden staat persoonlijke aandacht voorop. Zij bieden hulp bij de dagelijkse zorg wanneer het u alleen niet meer lukt. En ze hebben tijd voor een goed gesprek, om samen eens iets te bakken of bijvoorbeeld een ontspannen potje te sjoelen. Net wat u nodig heeft en wat bij u past.

Wijkverpleging

Huurt u een appartement op één van de bovenste verdiepingen en heeft u zorg nodig, dan kunt u een beroep doen op Wijkverpleging IJsselheem. Wijkverpleegkundigen, verpleegkundigen en verzorgenden bieden samen de zorg die nodig is om zolang mogelijk zelfstandig te kunnen blijven wonen.

Frion

Op de vierde en vijfde etage huurt Frion appartementen voor ouderen met een verstandelijke beperking. In het Grand Café werken cliënten van Frion in het restaurant. Door de samenwerking tussen IJsselheem en Frion ontstaat op een prettige manier ‘reuring’ in huis.

Activiteiten

Samen met Frion wordt maandelijks een activiteitenprogramma opgesteld. Er zijn muziek- en creamiddagen, filmavonden, er is een bezinningsuur, een Repaircafé en geregeld bingo. Ook zijn er in Werkeren verschillende clubs actief, de biljartclub, een handwerkcafé en een club die kaarten maakt. De organisatie staat los van Werkeren, maar de bewoners sluiten zich graag aan.

Repaircafé

Een zaterdag per maand doen vrijwilligers reparaties aan van alles wat stuk is. Bezoekers komen langs met loszittende lampcontactjes, een kapotte rits in een jas of een stofzuiger die het niet meer doet – vaak is het probleem te verhelpen. Het Repaircafé zorgt voor drukte en gezelligheid.

Dagbesteding

Voor de bewoners met psychische problematiek is er twee keer in de week een besloten dagbesteding, waar ze activiteiten ondernemen die passen bij hun wensen. Zinvol de dag besteden is het doel.

Familie

Als iemand in Werkeren komt wonen, blijven familie en naasten betrokken. Ze spelen een belangrijke rol, maar weten vaak niet zo goed hoe. Daarom gaan we met elkaar in gesprek.
Er mag én kan namelijk heel veel! We trekken graag samen op om onze bewoners en hun naasten ook in deze levensfase te laten genieten van mooie momenten.

Vrijwilligerswerk

Regelmatig zoeken wij nieuwe, enthousiaste vrijwilligers voor onze locaties die extra aandacht geven. Een kop koffie drinken, een wandeling maken of een activiteit doen. Iets voor jou? Lees hier meer over vrijwilligerswerk in de ouderenzorg.

Meer informatie of contact

Heeft u vragen over een verhuizing naar een locatie van IJsselheem? Lees hier meer over Wonen bij IJsselheem. Wilt u meer weten over wonen in Werkeren? Twijfelt u wat u moet doen?  Mail of bel ons gerust om even te overleggen:
info@ijsselheem.nl of 088-33 94400 (op werkdagen bereikbaar tussen 08:00 en 18:00 uur).

  • Veelzijdig zorgaanbod
  • Vele activiteiten
  • Zelfstandig wonen

Neem een kijkje binnen

Restaurant
Kamer
Huiskamer