Zorgdienst

De mantelzorger thuis

Wijkverpleging
Twee verzorgenden maken een puzzel met cliënt

'Het hoort erbij', zeggen mantelzorgers vaak zelf heel bescheiden over de zorg die zij geven aan anderen. Maar mantelzorgers verzetten bergen werk. Vaak voor een lange periode en onbetaald.

Meer informatie?

U kunt ons altijd bellen, mailen of gebruik het contactformulier.

Contactformulier

Van onschatbare waarde

Omdat mantelzorgers u kennen als geen ander, zijn ze ook voor professionele zorgverleners van onschatbare waarde. Zij zijn echt een partner in de zorg. Dat verdient waardering en respect.

Samenwerking op maat

Wanneer u hulp inschakelt van IJsselheem, kijken we samen met u en uw mantelzorgers naar de verschillende mogelijkheden waarop we u kunnen ondersteunen. Natuurlijk kijken we wat u nog zelf kan. Maar we kijken ook wat uw mantelzorger nog aan kan. We richten uw dagelijkse leven zo in dat u zoveel mogelijk het leven kan leiden dat u gewend bent. Allebei.

Soms is het goed om de mantelzorger ook even te ontlasten, of zijn of haar werk te verlichten door taken in de verzorging, verpleging en behandeling over te nemen. We zoeken steeds naar oplossingen waarin we ons allemaal kunnen vinden. U kunt denken aan:

Goede afspraken met de mantelzorger

Zodra we zorg komen verlenen, zijn we dus ook in gesprek met de mantelzorger. En als de samenwerking loopt, blijven we in gesprek om zorgvuldig te kunnen volgen hoe het gaat. We willen immers niet dat de mantelzorger overbelast raakt. Maar ook als u nog geen zorg van ons krijgt, denken we graag met u mee.

Meer informatie of contact

Wilt u contact met een wijkverpleegkundige van IJsselheem? Heeft u vragen? Twijfelt u wat u moet doen? Mail of bel ons gerust om even te overleggen:
info@ijsselheem.nl of 088-33 94400 (op werkdagen bereikbaar tussen 08:00 en 18:00 uur).

Deel deze pagina