Zorgdienst

Onze woonvormen

Zorg en welzijn op locatie
Cliënt en verzorgende staan bereiden aardbeien in de keuken

Als u woont bij IJsselheem staat niet de zorg, maar uw leven centraal. U richt uw leven in zoals u dat het liefste heeft. Als het nodig is, springt IJsselheem bij met professionele zorg en ondersteuning.

Meer informatie?

U kunt ons altijd bellen, mailen of gebruik het contactformulier.

Contactformulier

We bieden geheel zelfstandig wonen, met de zekerheid dat de ondersteuning ook straks, als dat nodig zou zijn, goed is geregeld. En we bieden vormen van beschermd wonen, waarbij u zich ook veilig kunt voelen als u op meer zorg bent aangewezen. Zodat ook dan het leven centraal staat.

Zie hieronder de verschillende woonvormen die IJsselheem te bieden heeft.

Huren bij IJsselheem

IJsselheem biedt op verschillende locaties de mogelijkheid om te huren. Dat betekent wonen in een beschermde woonomgeving, mét de mogelijkheid gebruik te maken van de faciliteiten van een zorgcentrum. Binnendoor naar de kapper, de maaltijd gebruiken in het restaurant, fysiotherapie om de hoek. Het kan allemaal, maar het hoeft niet. Wanneer het nodig is, maakt u gebruik van de zorg van IJsselheem. De appartementen zijn van alle moderne gemakken voorzien.

Wonen met zorg

Bij verschillende locaties kunt u zelfstandig wonen in een beschermde woonomgeving. Wanneer u hulp en ondersteuning nodig heeft, dan is onze zorg dichtbij en zijn voorzieningen binnen handbereik. Er zijn twee mogelijkheden: u huurt een eigen appartement en neemt indien nodig zorg af, of u huurt geheel verzorgd.

Als u een eigen appartement of aanleunwoning huurt, kunt u dat naar uw eigen smaak inrichten. U woont helemaal zelfstandig en bepaalt uw eigen dagindeling. Wij kunnen u helpen om zelfstandig te blijven wonen. En mocht uw gezondheid het even af laten weten, dan is het een prettige gedachte dat u gebruik kunt maken van de ondersteuning en zorg van onze medewerkers.

Op twee locaties in Kampen kunt u geheel verzorgd huren, namelijk in de Vijverhof en in Margaretha. Dat bekent dat u een appartement huurt en deelneemt aan de warme maaltijd en andere gemakken uit het aanbod van diensten. En als u even meer hulp nodig heeft, dan zorgen wij dat dat in orde komt.

De naam IJsselheem zegt het al: onze locaties zijn een heem in hun buurt of dorp. De diensten zijn er namelijk niet alleen voor de bewoners van de locatie, maar ook voor andere ouderen uit de wijk. Dat geeft levendigheid en maakt van onze locaties echte ontmoetingsplekken.

Wonen met intensieve zorg

U kunt in een situatie komen waarbij u 24 uur per dag intensieve zorg en begeleiding nodig heeft. Bijvoorbeeld wanneer u een zwaardere vorm van dementie heeft, als uw lichaam zware zorg nodig heeft of een combinatie van beide. Ook dan staan wij graag voor u klaar.

Als u permanent bij ons komt wonen, kijken we samen met u en uw naasten hoe we u het beste kunnen ondersteunen. Welke zorg heeft u nodig? Waar heeft u behoefte aan? We proberen u zo snel mogelijk thuis te laten voelen. Voor onze dementerende cliënten bieden we een beschermde, huiselijke en herkenbare omgeving meestal in de vorm van kleinschalig wonen.

Kortdurend verblijf

Soms heeft u slechts tijdelijke opvang nodig, een plek waar u terecht kunt in een noodsituatie, als u moet revalideren na een verblijf in het ziekenhuis of als uw mantelzorger tijdelijk uitvalt.

Daar zijn allerlei verschillende oplossingen voor. Lees meer over mogelijkheden voor kortdurend verblijf bij IJsselheem.

Meer informatie of contact

Heeft u vragen over een verhuizing naar een locatie van IJsselheem? Lees hier meer over Wonen bij IJsselheem. Twijfelt u wat u moet doen? Mail of bel ons gerust om even te overleggen:
info@ijsselheem.nl of 088-33 94400 (op werkdagen bereikbaar tussen 08:00 en 18:00 uur).

Deel deze pagina