Geplaatst op 16 januari 2021

Eerste prik onder medewerkers van IJsselheem is voor Jolien

De GGD is gestart met het vaccineren van verpleeghuispersoneel. Jolien Former, werkzaam als verzorgende op IJsselheem locatie Amandelboom in Kampen, haalde vandaag als eerste medewerker van IJsselheem de vaccinatie.

De prik werd gezet in de IJsselhallen in Zwolle, één van de grootschalige vaccinatielocaties van de GGD (tekst gaat verder onder het filmpje):

Bewoners beschermen

Jolien keek uit naar de vaccinatie: “Ik heb hier wel op gewacht ja, en ik heb er alle vertrouwen in. Een van de belangrijkste redenen is natuurlijk dat ik de bewoners van de Amandelboom wil beschermen. Door mezelf te laten vaccineren kan ik daar een belangrijke stap in zetten. We zijn binnen ons team erg alert, ook door wat we allemaal hebben meegemaakt het afgelopen jaar. Heeft iemand een snotneus? Dan hup naar onze eigen teststraat en je laten testen.” 

Jolien geeft aan dat er openheid is in haar team om te praten over vaccinatie. "Je moet zelf de keuze maken. Ik heb mezelf de vraag gesteld: wat weegt zwaarder: mogelijke bijwerkingen van het vaccin of een besmetting met het virus? Dat was voor mij een gemakkelijke keus.” 

Stapje voor stapje meer vrijheid terug 

Binnen IJsselheem is er uitgebreide informatievoorziening over vaccineren, bijvoorbeeld via een speciale pagina op het intranet en een filmpje van één van de specialisten ouderengeneeskunde. Karin Leferink, Raad van Bestuur: “Hoe meer mensen zich laten vaccineren, hoe beter we kunnen voorkomen dat het coronavirus zich verder verspreidt. Zo beschermen we de meest kwetsbaren, verminderen we de druk op de zorg en krijgen we stapje voor stapje meer vrijheid terug.”

Persoonlijke boodschap van gemeente Kampen 

Wethouder Zorg Jan Peter van der Sluis stuurde Jolien op de dag zelf een persoonlijke videoboodschap. Namens gemeente Kampen geeft hij aan: “De eerste zorgmedewerker bij IJsselheem in Kampen is gevaccineerd. Een belangrijk moment, want het is een kantelpunt tussen een hele sombere periode en een periode waarin er perspectief is. Als we samen corona onder controle willen krijgen, dan vraagt dat solidariteit. Je haalt niet alleen prik voor jezelf maar ook voor je medemens. Ik hoop dus ook dat heel veel mensen het voorbeeld volgen.” 

Afkomen van het virus 

Jolien heeft haar vaccinatie in ieder geval binnen. Over precies drie weken terug voor de herhaalprik, ook die afspraak is al gemaakt. Er zullen de komende dagen veel collega’s van haar volgen. “Ik hoop dat mensen de ruimte voelen hun keuze te maken, en dat uiteindelijk natuurlijk zoveel mogelijk mensen kiezen voor vaccinatie. Zodat we afkomen van dit nare virus.”

Deel deze pagina