Geplaatst op 01 maart 2021

Update fiets-challenge: bewoners Myosotis fietsen niet voor niets

Twee weken geleden vertelden wij over de fiets-challenge dat gehouden wordt in Myosotis. Het doel is €24.000 bij elkaar te fietsen, zoveel kosten drie labyrintfietsen. Voor elke afdeling één. Inmiddels is al bijna €16.000 gedoneerd! Nog €8000 te gaan. Een prachtige prestatie. De bewoners van Myosotis fietsen niet voor niets...

Maar ze zijn er ook nog niet. Inmiddels zijn er twee labyrintfietsen bij elkaar gefietst. Nog één te gaan! Hoe bepalen we anders welke afdeling geen fiets krijgt? 
Kortom. Tijd voor een korte update.

Of doneer direct

 

Waarom willen we zo graag drie labyrintfietsen op Myosotis?

Bewoner op de fiets, beeldscherm én computer aan, en trappen maar! Door Kampen, Zwolle of Parijs. Zo eenvoudig krijgen de bewoners van Myosotis beweging. Terwijl zij fietsen, is er alle ruimte om herinneringen op te halen over vroeger. Verhalen over verre vakanties of plekken waar iemand gewoond heeft. Oftewel: actief bezig zijn én geestelijk welbevinden. Daarom zijn deze fietslabyrinten hartstikke populair onder bewoners, familie en zorgmedewerkers.

Op afdeling Nieuwe Markt van Myosotis staat al een fietslabyrint. Daar zijn ze erg enthousiast. De andere afdelingen Botermarkt, Plantage en Koornmarkt willen daarom ook zo'n fiets. Het apparaat is namelijk te robuust om steeds te verplaatsen.

Wat is ook alweer het doel van de actie?

Weet je wat een fietslabyrint kost? €8500 per stuk! Dat is veel geld. Het zijn dan ook speciale fietsen voor oudere mensen. Vier weken lang hebben ze in Myosotis een extra fietslabyrint te leen. Elke dag fietsen cliënten én zorgmedewerkers een eindje. Vijftienhonderd kilometer is het doel. Elke dag wordt er een eind gefietst. En daar zoeken zij sponsors bij. Die samen €24.000 doneren. Veel geld. Maar het lijkt te lukken?

Wat leverde de actie tot nu op?

De actie kreeg volop aandacht, onder andere door berichten in De Brug, De Stentor én RTV-Oost. De eerste sponsors hebben zich al gemeld, zoals Kok Fiscale Dienstverlening, Van Dijk Bikes en de Hervormde Gemeente PKN De Hoeksteen. Ook liet een cliënt een erfenis na, leegden de zorgteams hun zakken en ook veel bewoners zelf deden een duit in het zakje. Tot nu staat de teller liefst op €18.000. Een enorm bedrag! 

Het is echter net niet genoeg voor twee fietsen, laat staan drie. Voor elke afdeling van Myosotis één. 

En nu? Hoe gaan zij toch drie fietsen binnenhalen?

De fietschallenge loopt tot eind maart, dus de komende twee weken fietsen bewoners van alle afdelingen door. De fiets wordt steeds verplaatst naar een andere afdeling. En op die afdeling wordt dan iets georganiseerd op het bijdrag aan te vullen:

  • Op dit moment zijn bijvoorbeeld allerhande kippen, tasjes, kussentjes, kaarten en andere paascadeautjes te koop bij de receptie van Myosotis! Hartstikke leuk. Voor een paar euro heb je een leuk cadeau.
  • De fietstocht wordt competetiever. We reiken een beker uit aan de bewoner of medewerker die de meeste kilometers heeft gefietst. De uitrijking is op donderdag 25 maart, hoera!
  • Ondertussen worden familie, vrienden en overige collega's van IJsselheem nog vriendelijk verzocht aan bijdrage te doen. De meeste donaties zijn tussen de €10 en 50 euro. Als nog zo'n 100 mensen een bijdrage doen, dan is ook de derde labyrintfiets ook binnen bereik. Dat is een mooi streven, toch?


Bij de receptie van Myositis zijn allerlei paasspullen te koop
Foto: De tafel vol Paasspullen die te koop zijn bij de receptie van Myosotis

Hoe jij kunt doneren?

Maak een bedrag over aan de Vrienden van IJsselheem: NL72 SNSB 0961 0114 24 o.v.v. Fietslabyrint Myosotis

Vragen? Bel 038 – 3394493 en vraag naar Désiré. Zij, of haar team, kan ongetwijfeld antwoord geven. 

 

 

Deel deze pagina