Geplaatst op 22 februari 2021

Geïnspireerd door 100-jarige Brit starten bewoners van Myosotis een fiets-challenge

Myosotis, Kampen. Op afdeling Nieuwe Markt en zitten de mensen vaak binnen met dit mooie weer. Ze praten gezellig, spelen spelletjes. Mensen lachen. Maar Team Welzijn wil hen in beweging krijgen. Dat is ook belangrijk.

Dan is daar één labyrintfiets en die wordt gebruikt. Veel gebruikt! Het team Welzijn bedacht daarom een plan. Een mooi plan.
Dat de activiteitenbegeleiders niet alleen wilde ideeën hebben, maar ook actie ondernemen, is bekend. Zo zorgden zij tijdens de eerste corona-golf voor die hoogwerker, zodat bewoners van Myosotis ondanks de lockdown, toch contact konden krijgen met hun familie. Nu hebben zij een nieuw plan, met behulp van Meneer Kok, oud-eigenaar van de fietsenzaak in Kampen. 

Ze willen graag nog een labyrintfiets aanschaffen.

Dat is zo'n fiets met een beeldscherm, waarmee de ouderen door Kampen, Amsterdam of Parijs kunnen fietsen. Dat is prachtig. Afdeling Nieuwe Markt heeft er al een, daar zijn ze erg enthousiast. Ja, dan willen de afdelingen Botermarkt, Plantage en Koornmarkt ook. Weet je wat dat kost? €8500 per stuk! Dat is veel geld. 
 
Het team laat zich inspireren door de Brit Tom Moore. Zegt die naam u iets? Deze man haalde in april 2020 voor zijn 100ste verjaardag geld op om corona-patiënten te helpen. Dat lukte. Hij hoopte 1100 euro op te halen, maar haalde 7 miljoen euro op! 
 
Nou, zoveel geld hebben ze niet nodig. Met één, twee of drie fietsen zijn zij dik tevreden. De afdelingen die zo'n fiets willen, komen in actie. De komende vier weken hebben zij daarvoor zo'n fietslabyrint te leen in Myosotis. Elke dag fietsen cliënten én zorgmedewerkers een eindje. Vijftienhonderd kilometer is het doel. De eerste is meneer Kok. Daarna stappen ook zorgmedewerkers en nog een handvol cliënten op de fiets. En daar zoeken zij sponsors bij. 
 
De eerste sponsors hebben zich al gemeld. Na een brief aan de familie van bewoners, melden onder andere Kok Fiscale Dienstverlening en Van Dijk Bikes zich direct. Zij gaven het startschot voor hopelijk nieuwe labyrintfietsen voor ouderen die niet buiten kunnen fietsen. 

Hoe jij kunt sponsoren?

Maak een bedrag over aan de Vrienden van IJsselheem: NL72 SNSB 0961 0114 24 o.v.v. Fietslabyrint Myosotis. Elke euro helpt! Vanaf 16 februari fietsen ze vier weken lang elke dag een aantal kilometers. En dat is best ver voor mensen die in Myosotis wonen. Het geld dat zij binnenhalen wordt geheel gebruikt om fietslabyrinten te kopen voor ouderen die wonen in een woonzorglocatie. In principe voor Myosotis. 
 
En wat als ze per ongeluk ook zeven miljoen euro ophalen? 
Dan kopen ze alle fietslabyrinten op en mogen afdelingen van andere locaties en zorgorganisaties zich melden. Dan gaat Team Welzijn ze verloten. Echt waar. 
 
Vragen? Bel 038 – 3394493 en vraag naar Désiré. Zij, of haar team, kan ongetwijfeld antwoord geven. 

Deel deze pagina