Geplaatst op 08 januari 2021

Verpleegkundigen Vogellanden aan de slag op Covid-unit IJsselheem

Vanaf afgelopen woensdag bieden drie verpleegkundigen van Vogellanden extra ondersteuning aan IJsselheem.

IJsselheem heeft op locatie Isala voor de regio Zwolle een Covid-unit ingericht. In totaal zijn er 39 bedden voor coronapatiënten beschikbaar gesteld. Indien nodig kan er nog verder opgeschaald worden.

Reactie van Vogellanden
“Onze collega’s worden in eerste instantie voor vier weken gedetacheerd. Als het nodig is, wordt dit verlengd. We zijn trots en blij dat we deze hulp kunnen bieden als samenwerkingspartner. En dat is zeker ook te danken aan het team verpleegkundigen, want zij zijn bereid om extra diensten te draaien. Net als de bestuurders, voelen ook zij zich zeer verbonden en medeverantwoordelijk voor de zorg in de regio. We wensen onze collega’s heel veel succes!"

Covid-unit IJsselheem 
De Covid-unit van IJsselheem is gevestigd op de afdeling Revalidatie van IJsselheem in Isala. Door bedden en medewerkers vrij te maken voor coronapatiënten wil IJsselheem bijdragen aan het ontlasten van de druk op de ziekenhuiszorg. Om dit te kunnen realiseren is een aantal cliënten van Revalidatie in goed overleg elders ondergebracht binnen de revalidatie-afdelingen van IJsselheem.

Ondersteuning vanuit regio essentieel
Voor personele bezetting van een deel van de bedden op de Covid-unit is een oproep gedaan in de regio. IJsselheem is verheugd dat Vogellanden gehoor heeft gegeven aan deze oproep. Jenine en Tineke, beiden verpleegkundigen IJsselheem: “Het is heel prettig om ondersteuning van Vogellanden te krijgen. Samen staan we sterk.” De drie verpleegkundigen van Vogellanden zijn dan ook meer dan welkom op de Covid-unit van IJsselheem!

Deel deze pagina