Vrijwilliger Henk zit geknield naast cliënt in rolstoel voor de rolstoelbus

Ritjes maken, erg leuk om te doen!

Henk (vrijwilliger Maarlenhof)

We maken ritjes naar bijvoorbeeld Urk of Elburg en dan gaan we daar koffie drinken. Soms gaan we naar Giethoorn of naar de bollenvelden in de polder. Ik vind het leuk om routes te nemen waar mensen herinneringen aan hebben.

Henk Brink is een jaar of 11 geleden gestart als vrijwillige chauffeur bij De Maarlenhof. Hij werd door iemand van de Maarlenhof gevraagd. “Ik was een jaartje of zo met pensioen en diegene dacht dat het wel iets voor mij was.” Elke donderdagochtend haalt Henk mensen van huis op die naar de dagbesteding gaan en brengt ze ’s middags weer naar huis. “Het is leuk en dankbaar werk. De mensen zijn er blij mee, anders kwamen ze er niet.”  

Praatje

Henk kent de mensen die hij haalt en brengt inmiddels al aardig goed. “Je maakt een praatje en leert ze kennen.” Hij kent veel mensen ook uit IJsselmuiden of hun familie. “Soms hebben we het over vroeger. En we praten ook over wat ze op de dagbesteding hebben gedaan. Ze zijn meestal heel enthousiast. Er is voorgelezen uit Garriet Jan en Annegien en ze hebben lekker gegeten! Heel tevreden komen ze daarvan terug!” 

Leuke route

Later is daar ook het rijden in de rolstoelbus bijgekomen. “Dat vind ik ook erg leuk om te doen! We maken ritjes naar bijvoorbeeld Urk of Elburg en dan gaan we daar koffie drinken. Soms gaan we naar Giethoorn of naar de bollenvelden in de polder. Ik vind het leuk om routes te nemen waar mensen herinneringen aan hebben. Dan hoor je ‘wat is het hier veranderd’ bijvoorbeeld. Of ik maak een leuk omweggetje.  

 

Vrijwilliger Henk en cliënt voor de IJsselheem rolstoelbus

Geen haast

De meeste mensen die hij haalt en brengt, kunnen zich moeilijk voortbewegen. Henk helpt ze in de auto of bus en brengt ze naar binnen. “Niemand heeft haast, je moet er de tijd voor nemen. Lekker rustig aan.” 

Tip

Als Henk een keer niet kan, vraagt hij zijn broer - die ook vrijwilliger is - om in te vallen. “En anders geef ik het aan bij De Maarlenhof en dan komt er ook wel een oplossing.” Zijn tip voor mensen die twijfelen of vrijwilligerswerk iets voor ze is? “Gewoon een keer proberen, kom een keer kijken! Als ik er zelf aan toe ben, dan hoop ik dat er ook een vrijwilliger is die mij haalt en brengt."


 
Henk vrijwilliger

Wat denk jij, is vrijwilligerswerk in de ouderenzorg iets voor jou?  

Elk jaar starten mensen met vrijwilligerswerk bij IJsselheem. Ze zijn zo belangrijk voor de sfeer in onze woonzorglocaties! Henk is zo'n goeierd. We maakten ook portretten van Marian, Lorraine en Marjolein. Is vrijwilligerswerk in de ouderenzorg ook iets voor jou?

Lees hier meer over vrijwilligerswerk bij IJsselheem >>


Meld je ook aan als vrijwilliger 
 


Lees ook de 4 portretten van vrijwilligers bij IJsselheem

Elke maand starten mensen met vrijwilligerswerk bij IJsselheem. Ze zijn zo belangrijk voor de sfeer in onze woonzorglocaties! Marian, Lorraine en Marjolein deelden hun verhaal met ons.

Deel deze pagina