Geplaatst op 29 september 2020

IJsselheem draagt huishoudelijke zorg over aan PGVZ

Vanaf 1 november 2020 neemt PGVZ het onderdeel huishoudelijke zorg over van IJsselheem (gemeente Kampen & Zwartewaterland).

Beide organisaties zijn erg blij met de voorgenomen overname, waarbij de medewerkers die werkzaam zijn als huishoudelijke hulp bij IJsselheem en hun cliënten die deze hulp ontvangen, over gaan naar PGVZ.

Vertrouwde hulp en continuïteit van baan gegarandeerd 
Medewerkers en cliënten van IJsselheem zijn afgelopen week op de hoogte gesteld. Beide groepen gaan niet veel merken van de overname. Cliënten behouden hun vertrouwde hulp en voor medewerkers is de continuïteit van hun baan gegarandeerd. Echter onder de naam PGVZ. 

Overdracht in goed overleg en vertrouwen 
IJsselheem en PGVZ werken al op verschillende gebieden nauw met elkaar samen. IJsselheem ziet PGVZ dan ook als een betrouwbare partner waar de dienst WMO Huishoudelijke Hulp goed past.  De overname is in goed overleg en in vertrouwen tot stand gekomen.  
 
Karin Leferink, bestuurder van IJsselheem: “Ik ben blij dat we deze afspraak met PGVZ hebben kunnen maken. Zo is dienstverlening aan cliënten én behoud van werk voor medewerkers langdurig goed geborgd. Voor IJsselheem werd het een steeds grotere uitdaging om, gezien de omvang van dit bedrijfsonderdeel, de huishoudelijke zorg goed te organiseren. PGVZ is een sterke partij op dit terrein. In het volle vertrouwen dragen wij dit onderdeel dan ook aan hen over.” 

Toenemende zorgvraag in de regio 
Door het overdragen van de huishoudelijke zorg aan PGVZ kan IJsselheem zich richten op het verlenen van meer hoog complexe zorg en een bijdrage leveren aan de toenemende zorgvraag in de regio.  

Deel deze pagina