Geplaatst op 07 oktober 2020

Testfaciliteit IJsselheem ook toegankelijk voor medewerkers Buurtzorg

Medewerkers en stagiaires van woonzorgconcern IJsselheem kunnen sinds half augustus voor een Covid test terecht bij een eigen testfaciliteit in Kampen. Deze testfaciliteit is nu ook toegankelijk voor medewerkers van thuiszorgorganisatie Buurtzorg.

Snellere doorstroom 
Voor Buurtzorg betekent dit dat medewerkers met (lichte) klachten, zonder afspraak terecht kunnen voor een Covid test in de faciliteit van IJsselheem. De uitslag volgt veelal dezelfde dag. Door een snellere doorstroom (van testen tot uitslag) kunnen medewerkers snel weer aan het werk, of kan er, indien nodig, direct gestart worden met bron- en contactonderzoek 
 
Eigen afspraken met Isala en GGD 
Om gebruik te kunnen maken van de testfaciliteit van IJsselheem heeft Buurtzorg eigen afspraken gemaakt met Isala en de GGD. De praktijkverpleegkundigen van IJsselheem nemen de test af en zorgen ervoor dat het materiaal in het lab van Isala komt. De terugkoppeling van de testuitslag gaat vervolgens van Isala naar Buurtzorg en de GGD. 
 
Testfaciliteit IJsselheem 

De testfaciliteit is een initiatief van IJsselheem en is tot stand gekomen in samenwerking met Isala en de GGD. Met de testfaciliteit neemt IJsselheem haar verantwoordelijkheid als werkgever in de regio (IJsselheem is actief in Zwolle, Kampen en Zwartewaterland). De toegankelijkheid van testen is met deze testfaciliteit in eigen hand.  
 
Samen tegen Corona 
IJsselheem deelt graag haar ervaringen met andere organisaties. Vanuit de gedachte samen tegen corona kunnen geïnteresseerde zorgorganisaties hier het draaiboek van de teststraat downloaden. 

Deel deze pagina