Doorzoek de IJsselheem website:  

Over IJsselheem

IJsselheem is officieel op 1 juli 1997 ontstaan. Daarvoor opereerden de verpleeg- en verzorgingshuizen in Kampen onder hun eigen naam. Het hebben en het aanbieden van een kwalitatieve hoge en goed gedifferentieerde ouderenzorg in de regio Kampen was in 1997 één van de uitgangspunten voor de samenwerking van De Vijverhof, De Amandelboom en De Verenigde Gasthuizen (Myosotis en Margaretha). De nieuwe te vormen organisatie zou een stimulerend effect op het beleid voor ouderenzorg in Kampen moeten hebben. Op 1 juli 2004 werden ook de locaties in IJsselmuiden, Hasselt, Genemuiden en Zwartsluis onderdeel van IJsselheem.

In 2008 breidde IJsselheem haar verzorgingsgebied uit. De toenmalige locaties van Isala Ouderenzorg, Nieuwe Haven, De Weezenlanden, Werkeren en de stadswoningen, kwamen onder de IJsselheem holding.


IJsselheem biedt nu verschillende vormen van zorg en dienstverlening vanuit dertien locaties in de gemeenten Kampen, Zwartewaterland en Zwolle. Verpleeghuis Myosotis (Kampen), Hervormd verzorgingshuis De Amandelboom (Kampen), Elisabeth Gruytershuis (Zwolle), Verzorgingshuis De Hazelaar (Hasselt), Judith Helmichhuis (Zwolle),  Zorgcentrum Maarlenhof (IJsselmuiden), Verzorgingshuis Margaretha (Kampen), Woon-, diensten- en zorgcentrum De Meente (Genemuiden), Woon-, zorg- en dienstencentrum Nieuwe Haven (Zwolle), Prot. Chr. Verzorgingshuis De Schans (Zwartsluis) en Woonzorgcentrum De Vijverhof (Kampen), Verpleeg- en reactiveringscentrum De Weezenlanden (Zwolle), Woon-, zorg- en dienstencentrum Werkeren (Zwolle).

De centrale diensten zijn verzameld in de hoofdvestiging van de organisatie, Myosotis in Kampen. In het oude stadsziekenhuis zijn de verschillende ondersteunende afdelingen ondergebracht. Daarnaast is een nieuw deel aangebouwd voor verpleeghuiszorg.