Personenalarmering

U wilt het liefst zo lang mogelijk zelfstandig in uw eigen woonomgeving blijven wonen. Toch maakt u zich af en toe zorgen over wat er gebeurt als u thuis iets onverwachts overkomt.

De personenalarmering van IJsselheem geeft u de geruststellende gedachte dat er professionele hulp in de buurt is op het moment dat u iets onverwachts overkomt in huis. Onze medewerkers staan klaar om in geval van nood thuis u de helpende hand te bieden.

Met de personenalarmering van IJsselheem is er altijd professionele hulp in de buurt wanneer u iets onverwachts overkomt in huis. Met één druk op de knop heeft u contact met onze medewerkers. Zij staan dag en nacht voor u klaar om u in geval van nood te helpen. Een geruststellend gevoel voor uzelf, maar ook voor familie, vrienden en buren.

Indicatie en vergoeding
Voor het aanvragen van personenalarmering kunt u terecht bij onze wijkverpleegkundigen. Zij kunnen u ondersteunen bij het aanvragen van een indicatie bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Deze heeft u nodig om in aanmerking te komen voor een eventuele vergoeding. Onze wijkverpleegkundigen staan voor uw klaar om al uw vragen te beantwoorden.
Meer informatie over indicaties en financiering

Hoe werkt personenalarmering

Op uw telefoonlijn wordt een zogenoemd personenalarmeringsapparaat aangesloten. Dit apparaat is voorzien van een luidspreker en een microfoon. Zelf draagt u een zender bij u. U drukt deze in geval van nood in, waardoor het alarmeringsapparaat wordt ingeschakeld. Via de luidspreker van het apparaat heeft u vervolgens direct contact met één van onze medewerkers. Daarvoor is het niet nodig om de telefoon op te nemen. De medewerker beoordeelt uw situatie en schakelt indien nodig direct hulp in of is zelf snel ter plaatse.

 

Voor het rechtstreeks aanvragen van personenalarmering kunt u onderstaand formulier downloaden, invullen en opsturen.